rss

Audi va dezvolta modele bazate pe R8 si TT

  1. 09/04/2008
  2. Tags: R8
    Vezi toate fotografiile (1)
    BMW a avut succes cu versiunile CSL ale modelelor M, in timp ce Mercedes a anuntat ca va prezenta in curand inca o versiune Black Series, echivalentul unui CSL in Stuttgart.

    Audi a cam ramas in urma rivalilor traditionali in aceasta privinta, dar, intr-o conferinta de presa, Stefan Reil - boss-ul diviziei quattro - a declarat ca acest inconvenient ar putea fi rezolvat in curand, germanii analizand posibilitatea dezvoltarii unor versiuni lightweight, bazate pe R8 si TT.

    Prima oara vor fi prezentate varfurile de gama RS ale ambelor masini, impreuna cu megalomanul R8 V12 TDI, dupa care, daca toate merg bine, ar sosi si versiunile "Sport", mai usoare si mai puternice decat acestea.

    Exista si un precedent in acest sens: prima generatie de TT, chiar inainte sa fie scoasa din productie, a avut un derivat “Sport”, cu o putere usor marita, dotari interioare reduse la minimum, plus “scoici” Recaro.

    “Asta e o directie buna pentru business. A functionat in cazul TT-ului, ar putea da roade si pentru R8”, a declarat Reil.

    Avand in vedere ca asteptatul R8-RS este anuntat cu V10-le de 580 CP de pe RS6, ne e cam frica sa ne imaginam ce ar putea insemna o versiune "Sport" a acestuia. Practic, ar putea fi o noua piatra de hotar, un non plus ultra in categoria supercar-urilor, ceea ce ar duce escaladarea ostilitatilor intr-un fel nemaivazut pana acum.

    In ritmul asta peste cativa ani o masina de clasa mica va avea 300 de cai si tot nu va fi de ajuns...
    Vizualizari: 811