rss

Audi S3 de la O.CT

  1. 27/08/2008
  2. Tags: Audi, O.CT, S3
    Vezi toate fotografiile (6)

    O.CT este un tuner din Austria care si-a facut ceva renume in momentul in care a luat un FIAT 500 si, pe langa un look fioros, i-a “injectat” cu 20% mai multa putere – simpatica treaba, nu?

    Probabil, dar lucrurile trebuiau sa devina odata si odata serioase, asa ca au pus mana pe un Audi S3 si l-au transformat intr-unul dintre cele mai ticnite hot-hatch-uri de care am auzit vreodata.

    Un prim aspect interesant este faptul ca O.CT nu a ales un S3 din actuala generatie, ci unul din precedenta, ceea ce devine oarecum interesant pentru clientii pietei second-hand.

    Nu cunoastem exact motivele alegerii austriecilor, dar stim cate ceva despre mecanica acestui monstru. Care nu mai are nici o legatura cu produsul de serie (si ne indoim ca va trece vreodata de un serviciu de omologare precum cel din Romania): in locul tractiunii integrale a aparut un sistem ce livreaza puterea exclusiv rotilor posterioare, iar motorul original a lasat locul unui 2,7 litri V6 biturbo capabil de 550 CP!

    Nu numai ca agregatul dezvolta o putere mai mare ca al unui Ferrari F430 Scuderia, dar inginerii lui O.CT nu s-au lasat pana ce nu au echilibrat perfect masele pe cele doua punti ale masinii, mutand toate componentele grupului motopropulosor (mai putin motorul, evident) in spate.

    Rotile impresionante, bumperele supradimensionate sau interiorul garnisit cu “scoici” Porsche si cu un pedalier realiniat pentru a permite manevre de heel-and-toe sunt principalele modalitati de averitzare cu privire la caracterul acestui S3, despre care O.CT spune, simplu, “ca ii plac derapajele controlate”.

    Noroc ca ne-a spus...

    Vizualizari: 939
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »