rss

Audi RS6 de la MTM

  1. 12/07/2008
  2. Tags: RS6
    Vezi toate fotografiile (1)
    Daca soarta ti-a suras si ai reusit sa pui mana pe modelul Audi mult visat, dar acum ai vrea cumva sa te detasezi complet de celelalte 500.000 de Audi-uri de pe strada, atunci da o fuga pana la MTM. Cand ceilalti tuneri se laudau cu TT-uri supraalimentate, baietii astia au montat doua motoare pe respectivul coupe si au topit asfaltul de pe Nardo, stabilind un nou record de viteza.

    Iar daca asta nu e de ajuns pentru o carte de vizita impresionanta, stai sa auzi ce au facut din RS6...

    Break-ul cu motor V10 biturbo poate fi gratulat la orice ora cu epitete gen “dement”, “absurd” sau chiar “abuziv”, insa inginerii lui MTM s-au asigurat ca munca lor va fi atat de speciala, incat cei care o vor comenta fie vor ramane fara cuvinte, fie vor cauta zile intregi sa inventeze cuvinte noi prin care sa o descrie.

    Cum noi nu avem atata timp la dispozitie, vom intra direct in paine incercand sa ne pastram un calm fie el si aparent...

    Asadar, in urma unor operatiuni ce au vizat cresterea presiunii de lucru din cele doua turbocompresoare si montarea unei evacuari ceva mai putin restrictive, puterea lui RS6 a ajuns la 702 CP, cu vreo 60 cai mai multi decat numarul inscris in fisa tehnica al unui Lamborghini Murcielago.

    Intre timp cuplul a ajuns la 785 Nm, iar impreuna cu aportul tractiunii integrale ajuta masina sa ajunga la 100 km/h in numai patru secunde. Viteza maxima depaseste lejer 300 km/h, dar tunerul german spune ca ar putea fi si mai ridicata daca ar umbla putin mai mult la aerodinamica masinii.

    Si, va vine sa credeti sau nu, nici macar nu am mentionat partea cea mai buna: intregul kit de crestere a puterii costa 4.000 de euro, doar de patru ori mai mult decat suma perceputa de MTM numai pentru eliminarea limitatorului de viteza. Dement, absurd, abuziv...
    Vizualizari: 1148