rss

Audi preia fabrica VW din Brussels

  1. 13/03/2007
  2. Tags: Audi, Fabrica Brussels, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (2)
    Marca din Ingolstadt are nevoie rapid de o fabrica pentru viitorul mini A1, iar pentru asta nu se da in laturi de la nimic, nici chiar de la a intra in posesia unei fabrici a fratelui Volkswagen.

    Astfel, pana la mijlocul acestuia an, uzina VW din Brussesls (care produce in mod normal modele Golf) va incepe sa fabrice modele A3, urmand ca, din 2009, sa inceapa productia la A1.

    Pentru aceasta, fabrica va trece printr-o serie de restructurari, ce vor avea ca rezultat reducerea personalului de la 5.400 la 2.200 de oameni si cresterea numarului de ore prestate saptamanal de la 35 la 38.

    Seful Audi, Rupert Stadler, s-a intalnit deja cu reprezentantii sindicatelor belgiene pentru a semna un acord in urma cauia ambele parti se angajeaza sa respecte noile directive, uzina din Brussels devenind astfel cea de-a patra aflata in posesia Audi, dupa Neckarslum, Ingolstadt si Gyor.

    De partea cealalta, VW va muta productia lui Golf la Wolfsburg si Mosel, in timp ce Polo va ramane in atributiile institutiei din capitala Belgiei pana in 2009.

    Aceasta va fabrica circa 84.000 de modele A3 si Polo pe parcursul urmatorilor doi ani, urmand ca la data intrarii in productie a lui A1 ea sa scoata pe porti circa 100.000 de untati anual.
    Vizualizari: 1156