rss

Audi pregateste o noua generatie diesel

  1. 19/07/2007
  2. Tags: Diesel
    Vezi toate fotografiile (1)
    Germanii au anuntat ca vor lansa o noua generatie de motoare diesel incepand cu a doua jumatate a anului viitor, primul reprezntant al acesteia urmand a fi o versiune optimizata a motorului V6 de trei litri cilindree.

    In afara acestor premiere, Audi are de gand sa paseasca mai hotarat si pe teritoriul modelelor hibride, planuind o versiune de serie a sistemului vazut prima oara pe Audi Q7 Hybrid Concept.

    Revenind insa la "motorine", sa spunem ca "noul" diesel de trei litri va lua loc initial sub capota lui A4 si Q7, unde va produce performante usor diferite: daca puterea va ajunge in ambele cazuri la 240 CP (de la 233), cuplul va oferi 500 Nm pe sedanul de clasa medie (in loc de 450) si 550 Nm pe marele SUV (in loc de 500).

    Mai important pentru afacerile lui Audi va fi insa faptul ca acest motor (ca si celelalte care il vor urma) este atat de putin poluant, incat va respecta si draconicele norme de poluare Bin 5 din SUA (inclusiv California), ceea ce inseamna ca va putea fi livrat pe cea mai mare piata a lumii.

    Responsabile de aceste performante sunt o serie de inovatii destinate reducerii emisiei de noxe – precum noua generatie a sistemului de injectie piezoelectric, sistemul ultraeficient de recirculare a gazelor de esapament (EGR) si o supraalimentare optimizata –, dar si o noua creatie a departamentelor de cercetare Audi, ce va fi promovata drept o premiera mondiala: o serie de senzori pozitionati in zona camerelor de combustie, ce au rolul de a regula cu precizie procesul de ardere a combustibilului.

    Pe langa motoare, Audi se va asigura ca obtinerea unor economii de combustibil altadata considerate imposibile vor fi floare la ureche pentru clienti: rand pe rand, tehnologii de genul strat&stop, franarea regenerativa si pachetul "e" (de la "extra-eficient"  – el include anvelope cu frictiune redusa, indicator pentru schimbarea optima a treptelor de viteza, raporturi mai lungi in cutie, capota de motor din aluminiu si cateva schimbari de natura aerodinamica) vor ajunge pe toate modelele sale.

    Apoi, ceva mai tarziu, cei din Ingolstadt vor lansa si cateva modele "full hybrid" bazate pe sistemul prezentat pe Audi Q7 Hybrid Concept, acestea urmand a insoti modelele diesel in planul de cucerire a rezervelor monetare a unor consumatori americani tot mai ingrijorati de preturile afisate de benzinarii.
    Vizualizari: 692