rss

Audi planuieste o gama de 5 modele ecologice

  1. 20/01/2009
  2. Tags: Audi, Eco, Hibrid
    Vezi toate fotografiile (1)


    Audi a dat unda verde planurilor pentru a produce o intreaga gama de modele ecologice, ce vor varia de la masini mici de oras si mini MPV-uri pana la masini sport. Modele au fot numite intern de la E1 la E5, constructorul german fiind tentat sa renunte la nomenclatura actuala A- sau S-.

    Proiectul a fost aprobat inca de la jumatatea lunii decembrie 2008 si se doreste a fi raspunsul Audi la initiativa BMW, “Project i”.

    Audi E1 va fi cel mai mic model eco si va fi bazat pe viitoarea platforma de modele a VW denumita NSF (new small family). E1 va fi in esenta un mini bazat pe conceptul Volkswagen Up insa designul sau va fi diferit. La inceput, vor fi disponibile motoarele conventionale, care folosesc benzina si motorina, urmand ca ulterior sa fie introdus un motor in totalitate electric.

    Audi E2 va avea la baza reinterpretarea conceptului VW Bluesport. Acesta va beneficia de caracteristici aerodinamice si caroserie ultra usoara. E2 va dispune de propulsoarele 1,2 FSI sau 1,2 TDI, fiecare cu 75 CP.

    Audi E3 va fi un A2 renascut. Acesta va avea un design futuristic, cu numeroase elemente din aluminiu si va imparti platforma tehnica MQB cu urmatoarea generatie de A3, ce urmeaza sa fie lansata in 2011.

    Audi E4 are la baza conceptul Audi Roadjet, lansat in 2006 la Detroit. Va fi un concept flexibil, care  combina capacitatea de incarcare a unui minivan cu dinamica unui sportback. Pentru acest model va fi folosita si propulsia hibrida.

    Audi E5 este considerat a fi varful gamei. Acesta va fi o versiune sportiva usoara. Audi nu va lansa noul concept pana in 2014, avand in vedere ca este ultimul model al gamei. Se planuieste de asemenea, lansarea unei versiuni denumite ES5.

    Vizualizari: 968