rss

Audi nu va face RS diesel sau hibrid

  1. 13/10/2008
  2. Tags: Audi, Diesel, Hibrid, Quattro, RS
    Vezi toate fotografiile (1)


    Quattro Gmbh, responsabila de modelele RS, nici nu vrea sa auda de motoare diesel sau solutii hibride, cum s-a speculat in ultima perioada: varfurile de gama Audi vor ramane in continuare limuzine foarte puternice, animate de motoare pe benzina.

    Responsabilul cu dezvoltarea propulsoarelor, Wolfgang Hatz, a declarat intr-un interviu ca motoarele cu aprindere prin compresie si solutiile hibride ies din discutie, acestea din urma mai ales din cauza greutatii bateriilor.

    S-a mai speculat ca producatorul din Ingolstadt ar vrea sa introduca sistemul KERS (regenerarea fortelor kinetice, care in mod normal s-ar pierde), dezvoltat pentru monoposturile din Formula 1, dar acelasi Hatz sustine ca, aplicat la masini de 1,6-1,8 tone, acesta, pur si simplu, nu este destul de eficient.

    Motoarele diesel nu sunt concepute drept o solutie viabila tot datorita greutatii mari, desi puterea lor ar fi mai mult decat suficienta. Agregatele V10/V12  sunt si foarte voluminoase, ele fiind potrivite doar pentru SUV-uri, cum e Q7 V12 TDI, dar divizia Quattro nu intentioneaza sa lanseze SUV-uri sportive.

    Mai mult, conform unor studii, nici clientela fidela nu s-ar arata foarte interesata de astfel de modele, chiar daca sunt la moda in contextul general al pietei auto.

    Totusi, nici RS-urile nu vor ramane cu motoare mari pana la nesfarsit, iar schimbarile ce vor veni au fost anuntate de noul S4, care a renuntat la V8-ul aspirat un favoarea unui V6 supraalimentat.
    Vizualizari: 1071