rss

Audi lanseaza experimentul Travolution

  1. 22/09/2008
  2. Tags: Audi, Travolution
    Vezi toate fotografiile (3)


    Reducerea emisiilor de noxe nu depinde numai de motoarele mai curate sau introducerea altori tehnologii ecologice, ci si de fluidizarea traficului.
    Audi a demarat un experiment in acest sens, prin care coreleaza miscarea masinilor din trafic cu semafoarele din orase.

    Programul denumit Travolution este dezvoltat impreuna cu o universitate din Munchen si, in mare, se bazeaza pe emitatoarele plasate in masini care pot schimba lumina semnaforului cand soferul se apropie de intersectie.

    Pentru ca circulatia sa fie cat mai fluida, sistemul ii comunica acestuia viteza cu care trebuie sa ruleze ca sa prinda urmatorul “verde”, ceea ce poate reduce semnificativ ambuteiajele, dar si emisiile de noxe, caci masinile, nu-i asa, consuma mai mult cand sunt puse in miscare, decat in regim constant.

    Fireste ca un astfel de sistem nu poate functiona cu adevarat eficient decat daca este montat pe fiecare masina, ceea ce necesita investitii enorme, atat din partea producatorilor, cat si din partea primariilor ce ar dori o solutie de acest gen.

    Momentan ea este testata la scara mica: 46 de semafoare din Ingolstadt pot fi controlate de o flota Audi, formata din exemplare de A5 si A6 Avant.

    Implementarea la scara larga este un proces de durata si mai mult ca sigur va fi dus la capat printr-o colaborare intre fabricanti si municipalitati, dar nu mai repede de 15-20 de ani, poate chiar mai mult.

    Vizualizari: 742
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »