rss

Audi dezvolta un A8 care merge ca un Mercedes, Lotus sau Hyundai

  1. 08/07/2007
  2. Tags: Horst
    Vezi toate fotografiile (1)
    Oricat de aiuristica vi s-ar parea aceasta idee (mai ales partea cu Hyundai), trebuie sa stiti ca unii ingineri de la Audi nu numai ca o adora, dar au si dezvoltat un sistem ce poate altera comportamentul masinii astfel incat sa-l mimeze pe al altora.

    Numit HORST (de la Handling Online Research Simulation), el poate maimutari un Mercedes E-Klasse, un Golf GTI, un Lotus Elise si chiar un Hyundai Getz.

    Drept cobai pentru testarea programului de emulare a fost ales un A8 cu ampatament lung, caruia i s-au adaugat cateva sisteme hidraulice in plus, un sistem de directie activ si chiar un sistem prin care masina sa poata vira si cu rotile din spate.

    Trecerea de la un comportament dinamic la altul se poate face cu o simpla comanda electronica, realizata cu ajutorul unui laptop, astfel incat, teoretic, va puteti tine dupa cele mai agile masini din lume pentru ca, in secunda urmatoare, sa va odihniti musculatura intr-un confort total.

    Totusi, e important de mentionat ca HORST doar mimeaza anumite comportamente rutiere si nu le copiaza exact, avand o functie similara simulator de zbor (cu alte cuvinte seamana, dar nu rasare). In plus, e greu de crezut ca asa ceva isi va face prea curand aparitia pe un model de serie, dat fiind faptul ca o masina astfel echipata costa cam de 10 ori mai mult decat una similara obisnuita, iar multitudinea de componente electronice o ingreuneaza peste masura.

    Pe de alta parte, asa s-a spus si despre night-vision sau camerele de luat vederi pentru marsarier...
    Vizualizari: 695
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »