rss

Audi A5 de la Abt

  1. 07/07/2007
    Vezi toate fotografiile (2)
    Un model atat de focusat pe performante dinamice precum Audi A5 nu putea fi lasat prea multa vreme neatins de mainile dibace ale unor tuneri de calibrul lui Abt Sportsline, insa directorul Hans-Juergen Abt recunoaste ca cel mai dificil aspect al programului de indiviudalizare a fost crearea unui bodykit care sa nu afecteze frumusetea naturala a coupe-ului.

    Rezultatul muncii lor se numeste AS5 si, din start, putem spune ca arata foarte bine.

    Totul a inceput cu proiectarea unor componente de caroserie care sa evidentieze potentialul sportiv al masinii, fara insa ca acestea sa intre pe teritoriul ridicolului.

    Asa a rezultat un spoiler fata ce pune in evidenta traditionala grila single-frame, pragurile laterale elegant profilate, eleronul discret pozitionat in prelungirea portbagajului, cele patru  guri de evacuare si superbele jante AR, disponibile in dimensiuni de 18 pana la 20 de inch.

    Acestea au fost completate de un tuning de suspensie ce a micsorat sensibil gada la sol si de un upgrade al sistemului de franare, ce se bazeaza acum pe discuri de 380 mm diametru.

    Dintre toate motorizarile disponibile pentru noul A5, probabil ca cea de trei litri turbodiesel va fi un best-seller, lucru care i-a determinat pe cei de la Abt sa propuna intr-o prima instanta un tuning pentru acest motor.

    El poate fi efectuat fie prin simpla modificare a parametrilor electronici – caz in care puterea ajunge la 272 CP –, fie printr-o operatiune ceva mai scumpa, ce prespune montarea unui turbocompresor productie Abt.

    Cu ajutorul sau, agregatul atinge 300 CP – moment din care orice 335d devine victima sigura…
    Vizualizari: 701