rss

Audi A5 Cabrio, Sportback, A7 si A8: schite oficiale

  1. 28/10/2008
  2. Tags: A5 Cabrio, A7, A8, Audi, S8
    Vezi toate fotografiile (5)

    Desi fotografiile-spion cu viitoarele modele Audi impanzesc Interentul de o buna perioada de timp, compania din Ingolstadt vrea sa se asigure ca interesul pentru aceste masini nu o va lua pe o panta descendenta.

    Ca urmare, a eliberat o serie de schite cu cateva dintre noutatile care ne asteapta in anii urmatori, printre care coupe-ul cu patru usi A7, limuzina de lux A8 si versiunea cabrio a lui A5.

    Ultima masina din enumeratia anterioara va fi, destul de probabil, chiar prima ce va vedea lumina zilei; ca si fratele sau cu habitaclu acoperit, A5 Cabrio va avea un design agresiv si destul de apropiat de linia unui coupe atunci cand plafonul din material textil va fi montat. Paleta de motoare va fi practic aceeasi cu cea de la A5, inclusiv potentul V8 instalat sub capota lui S5.

    A7, in schimb, este o premiera absoluta pentru Audi si va activa in recent popularizata nisa a coupe-urilor cu patru usi alaturi de Mercedes CLS (ce va fi curand inlocuit de o noua generatie), BMW Serie 8, Porsche Panamera sau Aston Martin Rapide.

    Dat fiind calibrul competitiei, produsul celor din Ingolstadt nu va risca nimic in ceea ce priveste performantele, chiar daca balul va fi deschis de un motor de 2,8 litri si 204 CP: urmatorul in ierarhie va dezvolta deja 300 CP, in timp ce cel mai slab V8 va avea in jur de 394 CP. Cine va dori insa performante fara compromis va merge pe mana versiunii RS, care va avea sub capota un V10 de 5,2 litri twin-turbo in stare de cel putin 600 CP.

    In sfarsit, lovitura pe care Audi i-o pregateste lui BMW Serie 7 si Mercedes S-Klasse – am numit aici, desigur, viitoarea generatie a sedanului de lux A8 – va fi cel putin impresionanta, chiar daca nu se cunosc prea multe despre tehnologia inglobata la bord.

    Se stie in schimb ca gama de motoare va avea propulsoare cu 6, 8, 10 si chiar 12 cilindri si ca viitorul S8 va face actualul model sa para o limuzina pentru varsta a treia: desi va avea tot un V10 de cinci litri sub capota, acesta va dezvolta 620 CP in loc de 450...

    Vizualizari: 2725