rss

Atentie la liniute: lui Nissan nu-i place cand faceti asta cu GT-R

  1. 14/10/2008
  2. Tags: GT-R, Launch Control, Nissan, VDC
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca ar fi sa publicam toate povestile interesante legate de industria auto ce apar in SUA in fiecare zi, ne-ar trebui o armata de oameni si voua o zi de vreo 90 de ore pentru a le citi.

    Ca urmare, pe majoritatea le ignoram, insa unele sunt prea bune pentru a fi trecute cu vederea. Printre ele, si cea a unui posesor de Nissan GT-R.

    Respectivul, membru al clubului nord-american al posesorilor de modele GT-R, si-a adus masina la dealerul local pe motiv ca din spatele ei incepusera sa se auda zgomote suspecte.

    Analiza mecanicilor a scos la iveala o defectiune aproape completa si iremediabila a cutiei de viteze, cauzata de dezactivarea repetata a sistemului VDC (ESP-ul lui Nissan) – dezactivare necesara astfel incat cel de la volan sa poata folosi functia de Launch Control.

    Din pacate pentru posesor, Nissan nu ii va acoperi paguba estimata la circa 20.000 de $ din cauza ca in manualul proprietarului se specifica faptul ca stricaciunile provocate transmisiei de folosirea functiei Launch Control in absenta lui VDC nu intra sub incidenta garantiei.

    Mai mult, aceeasi “carticica” mentioneaza ca singurele momente in care ar trebui deconectezi VDC-ul sunt cele in care trebuie sa fortezi o iesire din conditii de drum alunecoase, precum cele carcateristice noroiului sau zapezii.

    Probabil, chestia asta nu se va incheia fara proces dar, pana atunci, concluzia pare destul de clara: nu folositi Launch Control-ul chiar daca masina este dotata cu asa ceva. Cel mult, laudati-va cu el...

    Vizualizari: 1362