rss

Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake mai putin util, dar foarte carismatic

  1. 24/10/2017
  2. Categoria: Aston Martin
  3. Tags: Zagato Shooting Brake
    Vezi toate fotografiile (4)

    Dupa modelul coupe, convertible si speedster, Aston Martin Vanquish Zagato ofera o caroserie la fel de uimitoare si indrazneata: Shooting Brake. Desi nu este cea mai utila dintre forme, este, fara indoiala, una dintre cele mai frumoase masini de acest gen.

    In prezent, multi constructori folosesc numele Shooting Brake. Initial, a fost folosit de Mercedes-Benz pentru a desemna brake-urile cu doua usi al caror corp a fost transformat pentru a ilustra forme deosebit de seductive. Pornind de la aceasta definitie, singura forma adevarata utila pentru vanatoare este astazi aceea a lui Ferrari GTC4Lusso, o versiune restransa a modelului FF.

    Acum Ferrari nu mai este singur in aceasta categorie, deoarece Aston Martin intra in nisa multumita carosierului Zagato. Asta deoarece Vanquish revizuit de marca italiana a dat nastere unui vagon de vanatoare adevarat sau "Shooting Brake" in limba lui Shakespeare. Aici vom gasi toate iscusinta deja remarcata pe Vanquish Zagato Coupe si Volante Speedster cum sunt umerii proeminenti si luminile de zi precum si stopurile circulare. Elementele aerodinamice aluneca spre partea din spate a caroseriei, din fibra de carbon. Unele detalii sunt specifice doar acestui Vanquish Zagato Shooting Brake, in special designul rotilor.

    Motorul este identic cu cel al altor Vanquish Zagato. Prin urmare, gasim propulsorul V12 aspirat de 600 CP, folosit la  Vanquish S. In ceea ce priveste Zagato este vorba de serii foarte mici de doar 99 de exemplare fiecare, cu exceptia variantei Speedster, care va fi chiar mai exclusivist cu doar 28 de exemplare. Cu aceste cifre nu este surprinzator ca toate modelele Vanquish Zagato si-au gasit deja beneficiari.

    Vizualizari: 1156