rss

Aston Martin One-77: detalii noi

  1. 30/09/2008
  2. Tags: Aston Martin, Mercedes McLaren SLR, One-77
    Vezi toate fotografiile (2)

    Segmentul supercar ofera de toate pentru toti, dar nu si un Aston Martin capabil sa mature pe jos cu un Lamborghini Murcielago sau, ca sa pastram “tonalitatea”, cu un Mercedes McLaren SLR (722 sau nu).

    Situatia se va schimba insa in momentul in care isi va face aparitia One-77, un bolid despre care auto.ro tocmai a aflat cateva informatii noi.

    Cel mai tare Aston Martin din istoria recenta va fi propulsat de un V12 cu o cilindree de 7,3 litri (asadar, la fel de mare ca motorul Mercedes de pe Pagani Zonda), ce va dezvolta in jur de 700 CP si 750 Nm.

    Intreaga forta a agregatului va fi canalizata catre trenul posterior via o cutie de viteze automata cu sase trepte montata central, ce va oferi si posibilitatea schimbarii manuale a treptelor cu ajutorul a doua padele montate in spatele volanului.

    Doar doua locuri va oferi One-77 in caroseria sa din aluminiu si fibra de carbon, ceea ce inseamna ca masina va fi destul de usoara chiar si cu ambele scaune ocupate (la gol, ea va cantari – gratie si unui tren de rulare cu frane carbon-ceramice – doar 1.495 kg.

    Din pacate, One-77 nu va fi pentru oricine si cand spunem asta ii includem si pe milionarii cu o avere de pana in 10 milioane de euro: fiecare din cele 77 de unitati planificate va avea un pret de pornire de peste 1,3 milioane de euro, fara taxe. Ouch...

    Vizualizari: 1103