rss

Aston Martin isi pune baza in Volvo

  1. 19/03/2007
  2. Tags: Aston Martin, Rapide, Volvo
    Vezi toate fotografiile (2)
    Desi Ford nu mai este patronul lui Aston Martin, numarul trei mondial si-a pastrat un pachet de actiuni in valoare de aproximativ 60 de milioane de euro (plus fabrica de motoare V8 si V12) din Koln, astfel incat legaturile marcii britanice cu fostii „colegi” din grupul PAG nu au cum sa dispara instantaneu.

    Dovada o va face noul model Rapide, in ale carui sisteme de siguranta se vor implica puternic inginerii de la Volvo.

    Presedintele Aston Martin, Ulrich Bez, a recunoscut deja ca resursele si cunostintele suedezilor in acest domeniu vor fi utilizate si de catre compania pe care o conduce, exact cum s-a intamplat in cazul lui DB9 si V8 Vantage. Expertii lui Volvo sunt asteptati sa ajute la dezvoltarea structurii de rezistenta din aluminiu a lui Rapide, incluzand aici designul stalpului B si componentele laterale, astfel incat pasagerii sa beneficieze de maximum de protectie in caz de coliziune.

    Ambele echipe – britanica si suedeza – vor trebui insa sa se miste repede cu proiectarea acestor sisteme, conducerea Aston Martin dorind cu tot dinadinsul ca masina sa debuteze pe piata inaintea rivalului Porsche Panamera.

    Aceasta inseamna ca vom urmari debutul versiunii de serie la finalul anului viitor, Rapide urmand sa suplimenteze productia anuala a celor din Newport Pagnell cu 1.000-2.000 de unitati.
    Vizualizari: 883
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »