rss

Aston Martin, in Liga Campionilor la Le Mans 2009

  1. 27/01/2009
  2. Tags: Aston Martin, Ford, GT1, Le mans, LMP1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa patru sezoane in care a reusit sa-si adjudece doua titluri la Le Mans in clasa GT1, echipa Aston Martin s-a hotarat sa faca pasul cel mare in clasa LMP1, acolo unde va concura cu cele mai rapide masini inscrise la editia din acest an a cursei de anduranta.

    Britanicii vor fi ajutati in noua misiune de Lola si vor readuce in prim plan combinatia de culori turcoaz-portocaliu a companiei petroliere Gulf, facuta celebra de catre Ford GT 40 si Porsche 917.

    Din punct de vedere tehnic, masina nu este complet noua, avand in vedere ca sasiul este bazat pe cel al prototipului Charouz Racing System din 2008, in timp ce motorul V12 este ridicat direct de sub capota lui DBR9.

    Totusi, acestea - in special propulsorul - au constituit si in trecut ingredientele unei retete de succes, astfel incat Jan Charouz, Tomas Enge si Stefan Mucke sunt oarecum in carti pentru o prestatie cel putin onorabila.

    Vom vedea cu totii de ce vor fi in stare in luna iunie, cand ziua de 13 - speram noi una cu noroc pentru toti participantii - va marca startul in cea de-a 77-a editie a cursei de la Le Mans.

    Vizualizari: 1073