rss

Aston Martin e 99% in curtea lui Prodrive

  1. 12/03/2007
  2. Tags: Aston Martin, Prodrive
    Vezi toate fotografiile (2)
    Finalul povestii transferului lui Aston Martin din proprietatea lui Ford in cea a lui Prodrive se pare ca va lua sfarsit chiar astazi, grupul britanic reusind sa-i convinga pe kuweitienii de la Investment Dar si Adeem Investment Co. sa sustina financiar aceasta preluare.

    Daca toate vor decurge conform acestui scenariu, David Richards, fondatorul si presedintele Prodrive, va fi noul proprietar al marcii de lux britanice contra unei sume estimata in jurul a 870 de milioane de $.

    Cu toate acestea, Ford nu si-a incheiat definitiv socotelile cu Aston Martin, numarul trei mondial pastrand in continuare un pachet de 15% din actiunile companiei din Newport Pagnell.

    De partea cealalta, reprezentanii companiilor arabe au declarat ca intelegearea a fost pecetluita deja, intrunirea de astazi fiind „doar o formalitate carcateristica departamentului de relatii cu publicul”.

    Investment Dar (cea mai mare companie de holding din Kuweit) si Adeem Investment, precum si alte firme implicate in aceasta afacere, vor detine circa 20% din pachetul de actiuni Aston Martin, dar si un pachet minoritar chiar la Ford Motor Company.

    Amanunte cu privire la aceasta tranzactie nu au fost inca dezvaluite, dar este destul de probabil ca Ford sa accepte orice ajutor extern, avand in vedere ca nici o divergenta nu poate fi mai grava decat o pierdere anuala de aproape 13 miliarde de $.
    Vizualizari: 866