rss

Artega GT va debuta la Geneva

  1. 28/02/2007
  2. Tags: Artega GT, Coupe
    Vezi toate fotografiile (2)
    Pentru cei care nu stiu inca, Artega GT este un supercar de dimensiuni mici (la cei 3,95 m ai sai e cat un VW Polo, dar inaltimea de 1,18 m nu este mai mare decat al unui Gallardo), gandita si construita de o echipa de experti in industria auto condusi de fostul boss al celor de la Rolls Royce, Klaus Dieter Frers.

    Nici designerul ei nu este un oarecare: formele masinii au fost imaginate de fostul specialist al lui Aston Martin, Henrik Fisker.

    Aceeasi poveste si in ceea ce priveste trenul de rulare: acesta a fost pus la punct de un alt „fost”, de data aceasta un ex-inginer de la Porsche, Hardy Essig.

    Micul bolid este propulsat insa de un motor destul de obisnuit – V6-le de 3,6 litri de origine Volkswagen –, modificat sa dezvolte totusi 300 CP. Date fiind dimensiunile reduse si masa usoara a masinii, aceasta herghelie este suficient de numeroasa pentru a-l impinge pe Artega GT pana la o viteza maxima de 270 km/h, in vecinatatea lui Porsche Cayman S.

    Productia, limitata la 500 de unitati, va incepe in luna noiembrie a acestui an la o fabrica din Delbrueck, Germania, urmand ca vanzarile sa debuteze la mijlocul anului viitor.

    Echipa din spatele acestui proiect spera ca supercarul lor sa aiba succes pe toate pietele importante ale lumii (SUA, Europa, Japonia, Orientul Mijlociu sau Europa de Est), mai ales ca pretul de 75.000 de euro este chiar decent. 
    Vizualizari: 1023
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »