rss

Ariel Atom va fi construit si in China

  1. 15/08/2007
  2. Tags: Ariel atom
    Vezi toate fotografiile (1)
    Producatorii uneia dintre cele mai rapide si totodata distractive creatii auto destinate circuitului, Ariel Motor Co., a pus bazele unui joint-venture cu o firma chineza in vederea construirii lui Atom in aceasta tara.

    Toate unitatile produse in China vor fi destinate pietei locale, noua companie creata, Quindago Ariel Automotive urmand a supraveghea productia ce se va desfasura la o noua uzina ridicata in orasul Quindago.

    Noua companie de tip joint-venture a primit deja 200 de comenzi ferme pentru Atom, primele masini urmand a iesi de pe portile uzinei la finalul acestui an.

    Ele vor fi identice din punct de vedere constructiv cu cele fabricate in Marea Britanie, ceea ce inseamna ca si asiatcii se vor bucura de puternicile propulsoare propuse de Honda si GM, inclusiv cel supraalimentat de 300 CP si 340 Nm.

    Daca afacerea va merge ca pe roate, Ariel va construi si un circuit de teste in China, care il va ajuta sa dezvolte noi componente si jante din aliaj usor, ce vor fi apoi fabricate, evident, de diferiti furnizori chinezi.  
    Vizualizari: 948