rss

Aptera Typ-1 pentru 30.000 dolari (cu video)

  1. 28/03/2008
  2. Tags: Aptera, Typ-1
    Vezi toate fotografiile (2)
    Cu ceva timp in urma, Aptera a dat publicitatii cateva imagini cu un vehicul cu propulsie hibrida, care se poate deplasa si ajutandu-se doar de puterea motorului electric.

    Acum suntem in masura sa va aducem la cunostinta ca Typ-1, modelul companiei ce isi are sediul in California, va intra in productia de serie, iar costul pentru un astfel de aparat se invarte undeva in jurul sumei de 30.000 $. Americanii au strans destui bani pentru a suporta cheltuielile de productie, s-au pus pe angajat muncitori si au demarat crash-testele. Ba, mai mult, se pare ca au primit deja prima comanda pentru 2008.

    Design-ul, care ne aminteste mai mult de avioane decat de automobile, este opera lui Jason Hill, printre ale carui creatii se numara Porsche Carrera GT si Smart. Aptera Typ-1 a trecut de la statutul de concept la realitate in doar 9 luni si, asa cum o sugereaza si aspectul, foloseste tehnologia cu care sunt obisnuiti mai degraba pilotii de aviatie decat soferii auto.

    Cum spuneam, Aptera Typ-1 foloseste propulsie hibrida (motorina si electricitate) sau, la nevoie, poate fi actionat doar de motorul electric, iar consumul de sub 1 litru la "suta" de kilometri il va face cel mai economic autovehicul existent pe piata.

    Rularea cu motorul electric permite o autonomie de numai 200 de kilometri, ceea ce poate fi considerat un dezavantaj, dar ce mai conteaza cand poti avea toate astea cu numai 30.000 de dolari?


    Vizualizari: 1105