rss

Apple pregateste un sistem de navigatie mai sigur

  1. 30/03/2009
  2. Tags: Apple, Bluetooth, Gadget, Sistem de navigatie, touchscreen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi intrate in dotarea majoritatii automobilelor, sistemele de navigatie au inca o "hiba" majora: distrag atentia de la actul condusului in momentul in care soferii doresc sa le "butoneze".

    Mai multe companii au incercat sa rezolve problema in fel si chip (ganditi-va de exemplu la sistemele cu functie
    touchscreen), insa "vrajitorii" lui Apple cred ca solutia ideala o vor propune ei.

    Este vorba de un sistem de navigatie inca aflat in faza de proiectare, pe care compania din Cupertino tocmai l-a patentat. Aparatul este dotat cu touchscreen ca si multi dintre concurentii sai directi, insa, potrivit celor 11 pagini de documentatie, functia de navigatie (instrumentul, ce va avea un design similar cu iPhone, poate fi folosit si pentru a inregistra imagini statice sau video) poate fi accesat doar de catre pasagerul din dreapta soferului in momentul in care vehiculul se afla in miscare.

    Teoretic, functionarea sa este destul de simpla: cu ajutorul unor senzori plasati strategic in masina (roti, motor, directie etc) si/sau prin intermediul detectiei GPS, sistemul de navigatie Apple ar putea determina daca masina se misca sau se afla parcata undeva; in caz ca autovehiculul va incepe sa se deplaseaze, sistemul va bloca automat input-urile din partea soferului, permitand doar pasagerului sa-l actioneze.

    Concomitent, cu ajutorul altor senzori (de proximitate, cu detectie infrarosu si asa mai departe), aparatul va determina daca exista cineva pe scaunul din dreapta, ajustand ecranul pentru a fi mai usor de actionat de catre respectiva persoana.

    In alta ordine de idei, asteptati-va ca sistemul de navigatie pregatit de Apple sa fie ticsit cu dotarile specifice produselor companiei americane, precum comunicatie wireless cu mobilele iPhone, Bluetooth, activare vocala si alte asemenea delicatese.

    Probabil, un nou succes intrinsec.

    Vizualizari: 1440