rss

Apple cucereste si industria auto

  1. 12/06/2012
  2. Tags: Apple, Audi, BMW, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)

    Isteria Apple isi extinde tentaculele catre industria auto, nume importante precum BMW, Mercedes sau Audi anuntandu-si intentia de a integra pe masinile comercializate sistemul serviciul vocal Siri iOS 6, care va putea fi actionat prin intermediul unui buton pozitionat pe volanul masinii.

    Asadar, dupa ani de zile in care comenzile vocale din automobile nu au avut prea mare succes, fiind dificil de utilizat din cauza limbajului extrem de limitat si strict in ceea ce priveste pronuntia, Apple reuseste sa se impuna intr-un domeniu relativ nou pentru gigantul american.

    Noul sistem de recunoastere vocala pentru iPhone, SIRI, a fost lansat oficial la Worldwide Developers Conference, in cadrul evenimentului fiind totodata anuntati cei noua producatori auto interesati de tehnologia Apple.

    Printre companiile care poarta discutii cu Apple pe acest segment se numara Audi, BMW, Chrysler,  Fiat, Lancia, Alfa Romeo, GM, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes si Toyota. Astfel, brandurile grupului Fiat renunta la parteneriatul cu Microsoft pentru sistemul Blue & Me.

    Ca parte a intelegerii incheiate, partenerii Apple din industria auto vor avea un buton special pe volan pentru tehnologia Siri. Aplicabil pe iPhone sau iPad, Siri va folosi, pentru prima data, harti bazate pe datele Apple si Google, anuntandu-se cel mai performant sistem de navigare dezvoltat vreodata.

    Vizualizari: 1750