rss

Anvelopele, in centrul atentiei designerilor auto

  1. 07/09/2007
  2. Tags: Anvelope
    Vezi toate fotografiile (1)
    In prezent, cele mai mari companii auto investesc miliarde de dolari pentru a economisi consumul de combustibil al masinilor pe care le produc, insa una dintre cele mai eficiente (si mai trecute cu vederea metode) este proiectarea unor anvelope speciale.

    Sunt insa constructori care deja au inceput sa devina foarte interesati de aceste componente ale trenului de rulare, Volkswagen, Audi si FIAT fiind in acest moment in pole-position multumita unor masini ultra-eficiente, echipate cu “gume” dintr-un cauciuc special.

    Secretul (recent descoperit si de Peugeot si pus in aplicare pe 308) consta in realizarea unor anvelope cu o rezistenta redusa la inaintare, fapt care determina un consum mai redus de combustibil si un grad mai mic de poluare.

    Potrivit lui Michelin, partenerul lui Peugeot, un cauciuc cu rezistenta redusa la rulare poate econimisi chiar si 0.2 litri de combustibil la 100 km/h si reduce nivelul de CO2 propagat in atmosfera cu circa 4 g/km.

    Deocamdata, aceste anvelope nu sunt inca disponibile in magazinele specializate, insa vor fi de la anul, cand Michelin va fi gata sa le lanseze pe piata.
    Vizualizari: 729