rss

Anvelope durabile pentru BMW X5 plug-in hybrid: BMW Group devine primul producator auto care foloseste noile anvelope Pirelli care contin cauciuc natural si celofibra certificate FSC

  1. 23/05/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW Group isi intensifica activitatile in domeniul dezvoltarii durabile, devenind primul producator auto din intreaga lume care isi echipeaza automobilele cu anvelope ce folosesc cauciuc natural durabil certificat si celofibra, un material pe baza de lemn folosit pentru intarirea anvelopelor. In prima faza, compania se va aproviziona cu anvelope de 22 de toli exclusiv de la Pirelli si, din luna august a acestui an, le va folosi la modelul plug-in hybrid BMW X5 xDrive45e. Certificarea plantatiilor de cauciuc si a lantului de aprovizionare complex pentru cauciuc natural si celofibra are loc in conformitate cu standardele stricte ale organizatiei independente Forest Stewardship Council (FSC).
    "In calitate de producator premium, ne-am propus sa fim lideri in dezvoltare durabila", a spus Dr. Andreas Wendt, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, responsabil pentru achizitii si reteaua de furnizori. "Din 2015 ne-am angajat sa imbunatatim cultivarea cauciucului natural si sa crestem transparenta in reteaua de furnizori. Utilizarea anvelopelor din cauciuc natural certificat este o realizare de pionierat pentru industria. In acest fel, contribuim la conservarea biodiversitatii si a padurilor pentru a contracara schimbarile climatice."
    Cauciucul natural este materialul de baza pentru multe produse pe care le folosim in viata noastra de zi cu zi, cum ar fi cizme si saltele. Aproximativ sase milioane de mici fermieri din intreaga lume sunt responsabili pentru peste 80% din culturile de cauciuc natural din lume. In asa-numita centura de cauciuc din regiunile tropicale, acestia exploateaza ferme cu dimensiuni cuprinse intre unu si doua hectare intr-o mare varietate de conditii diferite. Prin urmare, o provocare majora este convenirea unor conditii de dezvoltare sociale si de mediu uniforme cu aceste milioane de ferme individuale mici.
    De departe, cea mai mare cota de cauciuc natural cultivat la nivel mondial se indreapta spre productia de anvelope. Elasticitatea si rezistenta ridicate ale cauciucului natural il fac in prezent de neinlocuit pentru productia de anvelope.
    Eticheta mica, impact mare
    In ultimii ani, in calitate de organizatie independenta, FSC a dezvoltat un standard de certificare exigent si recunoscut la nivel international, care este utilizat in intreaga lume pentru gestionarea adecvata a mediului, benefica social si viabila din punct de vedere economic a padurilor. Organizatia, al carei binecunoscut logo este deja consacrat in industria lemnului si hartiei, aplica acest standard si produselor din cauciuc natural.
    Noua anvelopa P ZERO ★ de 22 de toli a devenit acum prima anvelopa din lume care a primit ravnita eticheta FSC. Pentru a obtine aceasta certificare, Pirelli si-a adaptat fabrica din Rome (SUA, statul Georgia) pentru a produce anvelope folosind cauciuc natural si celofibra certificate FSC. De acolo, anvelopele sunt livrate la uzina BMW Group din Spartanburg, aflata la aproximativ 370 km, si sunt montate pe BMW X5 plug-in hybrid.
    Steaua ★ din nume indica faptul ca noua anvelopa indeplineste cerintele stricte de performanta ale BMW Group, inclusiv rezistenta la rulare si nivelul de zgomot deosebit de scazute.
    Giovanni Tronchetti Provera, vicepresedintele executiv Pirelli pentru dezvoltare durabila si mobilitate viitoare, a declarat: "Inainte chiar de a ajunge pe drum, mobilitatea durabila incepe cu materiile prime. Cu prima anvelopa certificata FSC din lume, Pirelli isi demonstreaza inca o data angajamentul de a urmari obiective din ce in ce mai provocatoare in ceea ce priveste dezvoltarea durabila, o dovada a muncii constante pentru materiale inovatoare si a proceselor de productie din ce in ce mai moderne. Continuam sa investim in crestere durabila pentru planeta noastra, constienti ca acest lucru este esential si pentru viitorul afacerilor noastre."
    Jeremy Harrison, director executiv pentru piete FSC International, a adaugat: "Noua anvelopa Pirelli, certificata FSC, reprezinta o etapa importanta in efortul de a oferi beneficii economice, sociale si de mediu pe intregul lant de valori al cauciucului natural. Acesta este un pas major inainte in calatoria catre un lant de valori al cauciucului natural mai durabil, contribuind astfel la atenuarea defrisarilor si la sprijinirea luptei impotriva schimbarilor climatice".
    Angajament de lunga durata pentru o mai mare transparenta si dezvoltare durabila in reteaua de furnizori de cauciuc natural
    Utilizarea de catre BMW Group a primelor anvelope care contin cauciuc natural durabil si celofibra certificate este rezultatul angajamentului extins al companiei in acest domeniu. In 2019, BMW Group si-a unit fortele cu renumiti producatori de anvelope, ONG-uri, producatori de cauciuc si consumatori pentru a crea Platforma Globala pentru Cauciuc Natural Durabil (GPSNR). De asemenea, micii fermieri sunt reprezentati in aceasta initiativa. GPSNR se angajeaza sa imbunatateasca conditiile sociale si de mediu pentru cultivarea cauciucului natural si sa faca presiuni pentru o mai mare dezvoltare durabila. De asemenea, implementeaza masuri pentru a opri defrisarile si pentru a face lanturile de aprovizionare mai transparente. In prezent, GPSNR are aproape 100 de membri, care sunt responsabili pentru aproximativ 50% din piata globala a cauciucului natural.
    Prin activitatile sale in GPSNR si cooperarea stransa cu furnizorii sai, BMW Group lucreaza constant pentru a imbunatati in continuare dezvoltarea durabila in lantul de aprovizionare cu cauciuc natural. BMW Group intensifica aceste activitati si intentioneaza sa isi extinda constant aprovizionarea cu anvelope fabricate din cauciuc natural crescut in mod durabil.
    BMW Group lucreaza de mai multi ani cu organizatia FSC (Cod de licenta FSC-N002012). Compania a decis sa utilizeze lemn certificat FSC la BMW i3, care a fost lansat pentru prima data pe piata in 2013. BMW iX, care va fi lansat la sfarsitul acestui an, va folosi lemn certificat FSC. In 2017, BMW Group si FSC au pledat pentru dezvoltarea in continuare a standardelor FSC pentru cultivarea cauciucului natural in Thailanda.
    Dezvoltarea durabila este o parte integranta a tuturor activitatilor de achizitie
    Din 2014, independent de aceste masuri, BMW Group si-a obligat contractual toti furnizorii sai directi sa respecte drepturile omului, sa respecte standardele extinse de mediu si sociale si sa introduca sisteme de management pentru a promova siguranta la locul de munca si pentru a proteja mediul. Aceasta include si protejarea padurilor si a biodiversitatii. De asemenea, aceste cerinte trebuie transmise contractual catre subcontractanti. BMW Group Purchasing nu se bazeaza exclusiv pe obligatiile contractuale, ci implementeaza si un numar mare de masuri suplimentare intr-un proces transparent. Un filtru de risc este utilizat pentru a evalua locatiile potentiale ale furnizorilor din intreaga lume, chiar inainte de cererea de oferte. Urmatorul pas este de a solicita posibililor furnizori sa isi descrie activitatile de dezvoltare durabila intr-un chestionar detaliat. Partenerii externi lucreaza si cu evaluatori interni pentru a revizui locatiile selectate. Pe toata perioada contractului, partenerii externi lucreaza cu evaluatori interni pentru a verifica conformitatea cu cerintele de dezvoltare durabila prin chestionare si audituri. In acest fel, BMW Group Purchasing este capabil sa monitorizeze mii de locatii in fiecare an.
    Mobilitate durabila cu BMW X5 xDrive45e
    BMW Group a finalizat certificarea CO2 completa a ciclului de viata pentru BMW X5 xDrive45e - de la aprovizionarea cu materii prime, trecand prin lantul de aprovizionare, faza de productie si utilizare, pana la reciclare. Daca este incarcat in faza de utilizare cu mixul mediu european de energie electrica, acesta ii ofera un avantaj de aproximativ 40% fata de BMW X5 xDrive40i. Daca este incarcat cu energie verde, avantajul este de aproximativ 70%. Autonomia electrica se ridica la 77-88 de kilometri (WLTP).

    Vizualizari: 972
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »