rss

Analiza Auto Index: Opel Corsa vs. VW Polo

 1. 19/11/2010
 2. Tags: Auto Index, Opel corsa, vw polo
  Vezi toate fotografiile (4)

  Care sunt principalele caracteristici de care trebuie sa tinem cont in alegerea unei masini de oras? Ce primeaza in luarea deciziei? Pretul si motorizarea sau nivelul de echipare si starea tehnica? Cum au evoluat preturile unui Opel Corsa second hand in comparatie cu valoarea comerciala a unui VW Polo? Iata cateva din intrebarile la care vom raspunde cu ajutorul informatiilor oferite de Auto Index.

  Studiile de piata arata ca citadinele sunt preferate de tinerii pana in 35 de ani, cu venituri medii. Din acest total, o pondere consistenta este reprezentata de femei. Modelele de clasa mica sunt potrivite pentru mediul urban atat datorita consumul redus oferit de motoare de mic litraj, cat si datorita versatilitatii asigurate de dimensiunile mici.

  Revenind la intrebarile noastre, achizitia se face in primul rand in functie de pret si motorizare, potrivit statisticilor Auto Index. Asadar, se tine cont mai putin de echipare ori de starea tehnica. De asemenea, la mare cautare sunt exemplarele cu rulaje peste medie, folosite indeosebi de soferii cu mai putin de un an de experienta in condus.

  Traiectorie preturi:

  La nivelul pretului mediu afisat de graficul Auto Index, in luna mai 2009 pretul mediu cerut pentru Opel Corsa la mana a doua era de 4.290 EUR, iar pentru un VW Polo era de 4.843 EUR. Pe parcursul verii 2009, tranzactiile masive de pe piata autohtona au facut ca preturile medii ale celor doua modele analizate sa scada pana in jurul valorii de 4.000 EUR (mai exact, in septembrie 2009 un Corsa costa in medie 4.070 EUR, iar un Polo 3.930 EUR).

  In ultimul trimestru al anului predecent, evolutia celor doua modele analizate a fost asimetrica: in timp ce preturile medii ale unui exemplar Corsa au scazut pana la 3.805 EUR, in dreptul modelului Polo a fost inregistrata o apreciere de pana la 4.159 EUR.

  In schimb, in primele trei luni ale anului in curs am avut de-a face cu rasturnare de situatie: Corsa a intrat pe o panta ascendenta, in timp ce pretul mediul al unui Polo a inceput sa scada, potrivit Auto Index. Aceasta schimbare de traiectorie este pusa pe seama introducerii unui discret facelift pentru Corsa la Salonul Auto de la Geneva.

  Evolutia din primele luni ale anului 2010 a culminat cu o intersectare a pretului mediu in jurul valorii de 4.000 EUR (mai-iunie 2010), iar, cum era de asteptat in urmatoarele luni (vara-toamna), aceste preturi medii au coborat pana la 3.685 EUR (Opel Corsa) si 3.850 EUR (VW Polo), valori obtinute in luna octombrie 2010.

  Pronostic preturi medii:

  Pana la finalul anului 2010 este de asteptat ca preturile medii pentru ambele modele analizate sa tinda spre valoarea de 3.900 EUR, aceasta fiind dealtfel o valoare medie corecta pentru ambele modele trecute de prima tinerete.

   


   

  De retinut:

   

        Model     

               Avantaje                     
            Dezavantaje            
  Opel Corsa

   Pret atractiv la varsta a doua

   

   Echiparea standard modesta

   Costul pieselor de schimb

   

  Motoarele pe benzina de mic litraj

   Deprecierea in timp

   

   Uzura materialelor textile
  VW Polo

   Fiabilitatea per ansamblu

   

   Deprecierea din primii ani

   Imaginea puternica de marca

   

   Insonorizarea habitaclului

   Echiparea superioara

   

   Costurile de intretinere

   


   

  Auto Index

  Auto Index este singurul instrument de masurare si comparare a preturilor pentru masinile second hand de pe piata auto romaneasca, pentru diferite perioade de timp, in functie de criteriile alese de dumneavostra. Cu ajutorul Auto Index puteti vedea evolutia pietei second hand, a unui model anume sau puteti compara masina dorita cu alte autoturisme similare.

  Aceste statistici si informatii sprijina cumparatorul in a lua cea mai buna decizie privind achizitia in functie de buget, nevoi si asteptari, si, totodata, ajuta vanzatorul sa isi raporteze oferta la alte modele asemanatoare si sa inteleaga evolutia pietei.

  Vizualizari: 10324
  Peugeot 308

  Peugeot 308

  Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

  Toate anunturile »