rss

AMG se retrage din razboiul cailor putere si se reorienteaza spre reducerea noxelor

  1. 14/01/2009
  2. Tags: AMG, Mercedes, Volker mornhinweg
    Vezi toate fotografiile (1)


    Trei litere care pentru neavizati nu spun nimic indiferent cat timp s-ar holba la ele. Insa literele "AMG" trecute pe caroseria unui Mercedes Benz denota performanta pura. Pentru ca modelele producatorului din Stuttgart care au fost "atinse" de tunerul AMG au putut si pot concura cu cele mai sportive supercar-uri, gratie unui plus serios de cai putere. Dar lucrurile s-ar putea schimba cat de curand.

    "Razboiul cailor putere s-a terminat!", a declarat boss-ul AMG, Volker Mornhinweg, care a explicat ca de acum incolo vor urmari in primul rand reducerea emisiilor poluante si a consumului de carburant. Dar asta nu inseamna ca tunerul de casa al lui Mercedes va renunta total la performante.

    Mornhinweg a explicat ca isi vor concentra eforturile in vederea realizarii de autovehicule mai usoare, in timp ce la optimizarea motoarelor vor fi luate in calcul tehnologiile alternative, urmarindu-se, astfel, optimizarea consumului si, implicit, reducerea noxelor. Primul vizat de noua politica ar putea fi chiar viitorul Mercedes E63 AMG.

    In plus, AMG, care ia in considerare fabricarea unui motor in patru cilindri si a unui diesel proprii, s-ar putea implica pentru prima data in dezvoltarea noilor generatii A si B-Klasse.
    Vizualizari: 950