rss

AMG pe unda verde

  1. 17/04/2007
  2. Tags: AMG, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)
    Tunerul oficial al casei Mercedes n-are nevoie de nici o introducere. Caii putere, cuplul devastator si kit-urile agresive de caroserie sunt painea lor, adica masini nu tocmai prietenoase cu mediul inconjurator.

    In consecinta nici pretul de achizitie sau intretinere al acestor bolizi nu este unul tocmai mic (avand in vedere ca multe creatii ale germanilor depasesc binisor bariera celor 500 de cai), dar ne inselam daca credem ca inginerii lor habar n-au de tendinte ecologice ce matura mai nou prin lumea auto.

    Din contra, teutonii si-au dat seama ca asta e viitorul si intentioneaza, incet-incet, sa se reprofileze. In aceasta ordine de idei, Volker Mornhingwegdirector executiv la AMG – a declarat ca eforturile micului atelier vor fi concentrate in dezvoltarea unor game de vehicule hibride si, de asemenea, unor propulsoare diesel super-curate.

    Cu siguranta cu un CLK63 hibrid nu le zice multe fanilor inraiti, dar tehnologia diesel moderna ofera o cale interesanta de diversificare, mai ales ca AMG, prin compania mama, este beneficiara fabuloasei tehnologii BLUETEC.

    Momentan singurul impediment este SUA – peste jumatate din AMG-uri fiind vandute acolo – dar, conform previziunilor, cea mai mare piata auto din lume, in cativa ani, se va matura si din acest punct de vedere.

    Pana la urma daca inginerii companiei vor reusi sa obtina 700-1.000 Nm dintr-un propulsor alimentat cu motorina, o acceleratie de sub 5 secunde pana la 100 km/h, iar toate acestea in timp ce consumul mediu se va cifra in jurul valorii de 8-10 litri la suta de kilometri, nu vedem de ce ar refuza piata o astfel de masina…
    Vizualizari: 857
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »