rss

Americanii au construit un pod ecologic

  1. 09/10/2008
  2. Tags: Minessota, Noxe, pod
    Vezi toate fotografiile (1)

    Deseori si din diverse motive, constructiile masive pot fi mult mai poluante decat ar putea crede cineva vreodata; totusi, nu acelasi lucru se poate spune si despre noul pod pe care yankeii l-au construit in Minnesota, al carui elemente decorative sunt capabile sa absoarba noxele si sa le transforme in... noxe ceva mai prietenoase cu mediul inconjurator.

    Este vorba despre doua sculpturi de aproximativ 10 m inaltime, care sunt realizate dintr-un beton special cu proprietati fotocatalitice. Mai pe romaneste, acest material poate converti gazele nocivemonoxidul de carbon, oxidul de azot si dioxidul de sulf – intr-unele cu o stare mai putin daunatoare mediului inconjurator.

    In plus, mixtura de beton nu se inegreste niciodata si astfel va parea noua pana la iesirea din uz a podului (programata peste 100 de ani).

    Deschiderea podului St Anthony Falls are insa si o conotatie comemorativa: el a fost ridicat pentru a inlocui o constructie similara care s-a prabusit acum un an din cauza unui defect de fabricatie.

    Noul simbol al statului Minessota a fost realizat atat de rapid pentru ca predecesorul sau suporta un trafic de 140.000 de masini pe zi - acum doar o cifra obisnuita multumita celor 10 benzi de circulatie pe care le pune la dispozitie proaspat inauguratul pod.

    Vizualizari: 1026
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »