rss

America innaspreste legea pentru soferii de 16 ani

  1. 28/05/2008
  2. Tags: NHTSA
    Vezi toate fotografiile (1)
    Dupa cum stiti, in SUA tinerii de 16 ani pot conduce autoturisme fara nicio problema, insa americanii s-au speriat de numarul mare de accidente in care sunt implicati tinerii soferi, asa ca, incet-incet, au aparut legi noi, menite sa reduca numarul de evenimente neplacute.

    Cel mai bun exemplu vine din Michigan, acolo unde pustii de 16 ani care vor permis trebuie sa treaca prin doua nivele de pregatire inainte de a aplica pentru licenta auto. Aceasta reglementare si-a dovedit pe deplin eficacitatea, accidentele in care rolul principal este jucat de adolescenti scazand in ultimii ani cu 41%, fapt ce a convins restul statelor nord-americane sa implementeze legi asemanatoare si sa innaspreasca restrictiile pentru tinerii soferi.

    Printre ideile care se bucura de cea mai mare popularitate sunt limitarea numarului de pasageri pe care un sofer de 16 ani poate sa ii duca simultan in masina, dar si interdictia de a folosi telefonul mobil cat timp se afla la volan. Bineinteles, contestatarii nu au intarziat sa apara, pentru ca pustii nu-si mai pot duce prietenii la scoala daca se limiteaza numarul de pasageri...

    In alta ordine de idei, datele furnizate saptamana trecuta de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) demonsreaza ca mai mult de doua treimi dintre adolescentii decedati in accidentele petrecute in timpul noptii nu purtau centura de siguranta, si asta pentru ca se jenau de ceea ce ar putea spune prietenii lor prezenti in acele momente in masina.
    Vizualizari: 2512