rss

Aluminiul, viitorul industriei auto

  1. 19/01/2007
  2. Tags: Aluminiu, Gormezano & partners
    Vezi toate fotografiile (1)
    Un studiu condus de Knibb, Gormezano & Partners (o companie de cercetare si consulting specializata in industria auto) si Asociatia Europeana a Producatorilor de Aluminiu (EAA) a aratat ca cererea de aluminiu pentru masinile fabricate in Europa se afla pe un trend ascendent de 20 de ani incoace si ca aceasta va continua sa aiba  aceeasi evolutie si in perioada urmatoare.

    Acum 17 ani, o masina avea in medie cam 50 kg din acest metal usor in constructia ei, dar in 2005 media crescuse la 132 kg.

    Analistii spun ca aceasta cantitate va ajunge la valoarea de 157 kg in 2010, in ciuda faptului ca aluminiu costa sensibil mai mult ca otelul.

    De aceea, la ora actuala, cele mai multe masini care folosesc aluminiul in constructia lor fac parte din clasele superioare, una din marcile care a facut o pasiune pentru acest metal fiind Jaguar odata cu lansarea ultimului XJ (foto).

    Totusi, pe masura ce costul de fabricatie al aluminiului se va diminiua, il vom vedea pe din ce in ce mai multe modele populare, intocmai cum se intampla cu tehnologiile de ultima ora, azi prea scumpe pentru a intra in aceste zone de piata.
    Vizualizari: 1659