rss

Alonso s-a despartit de McLaren!

  1. 02/11/2007
  2. Tags: Comunicat oficial
    Vezi toate fotografiile (1)
    S-a vorbit mult despre frictiunile existente in cadrul echipei McLaren si despre posibilitatea ca Fernando Alonso, dublu campion mondial, sa se desparta de acest team la finele acestui sezon, cu doi ani inainte de expirarea contractului. Ei bine, de-acum acest lucru este realitate, „divortul” fiind confirmat oficial de ambele parti.

    Comunicatul oficial al celor de la McLaren spune: „Dupa o intalnire intre Fernando Alonso si McLaren s-a ajuns la concluzia ca este in interesul ambelor parti sa incheie parteneriatul. Despartirea reciproca nu a fost discutata pana in prezent, in contextul in care astfel de discutii ar fi scindat lupta echipei McLaren si a lui Alonso in campionatul 2007. Ambele parti considera ca aceasta este decizia corecta”.

    Alonso a precizat ca si-a dorit de mic sa piloteze pentru echipa britanica, una pe care o apreciaza in continuare, dar ca lucrurile nu au mers asa cum si-a dorit. „Uneori in viata lucrurile nu merg atat de bine. Nu este un secret ca niciodata nu m-am simtit cu adevarat ca acasa!”, a spus Fernando.

    Si pentru ca in astfel de cazuri cel mai bine este sa uiti totul, Alonso a declarat ca in pofida zvonurilor despre tratamentul inegal aplicat celor doi piloti, sansele de a castiga au fost egale. Afirmatiile spaniolului se incheie cu multumiri adresate sponsorilor si cu ideea ca despartirea va permite partilor sa se concentreze pe viitor.

    De partea cealalta, Ron Dennis a inceput cu o urare in numele sau si al sponsorilor, pentru ca apoi sa-si exprime punctul de vedere. Evident, tonul a fost favorabil, sugerand tristete, chiar daca, de-a lungul anului, divergentele dintre Dennis si Alonso sugerau un razboi deschis: „ Este un pilot grozav dar, din pacate, din diverse motive, combinatia McLaren Mercedes - Fernando Alonso nu a functionat. In cele din urma nici noi, nici el nu am gasit o cale de a merge mai departe. Credem ca decizia noastra de a ne desparti este cea mai buna si vom continua sa ne concentram pentru sezonul 2008".
    Vizualizari: 896