rss

Alonso -castigarea titlurilor este singurul scop al lui Renault

  1. 20/01/2009
  2. Tags: Alonso, F1, Fernando Alonso, Formula 1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fernando Alonso a declarat ca impreuna cu echipa Renault si-au stabilit un singur scop pentru sezonul 2009: acela de a castiga ambele campionate.

    Pilotul spaniol a terminat sezonul trecut pe locul cinci, dupa ce a castigat doua curse.

    Cu  noi reguli ale jocului pentru anul acesta, Alonso crede ca exista o mare sansa pentru Renault sa reinvie norocul si sa lupte pntru ambele titluri inca o data.

    “In acest moment eu, Flavio si intreaga echipa suntem foarte optimisti si cred ca exista un  singur obiectiv pentru 2009, acela de a castiga campionatul pilotilor si pe cel al constructorilor. “, a declarat Alonso la finalul testelor de pe circuitul Algarve, din Portugalia. “Toata lumea este focusata pe acest lucru si toate rezultatele de pana acum ne determina sa credem ca se va intampla.”

    “Rezultatele sunt mai bune decat ne asteptam, asa ca toata lumea este motivata. Insa nu se stie niciodata ce se poate intampla. Ai nevoie de mai multe elemente pentru a termina campion la sfarsitul anului, dar din fericire cred ca pentru prima cursa vom fi destul de pregatiti pentru a lupta cel putin pentru a urca pe podium.”

    Alonso a mai adaugat: “ daca in trei curse din patru nu te afli nicaieri, atunci trebuie sa-ti schimbi obiectivele, insa acum,in ianuarie, trebuie sa fim foarte pozitivi. Si chiar suntem.”

    Seful echipei, Flavio Briatore, este convins ca Alonso va lupta pentru titlu. Briatore a recunoscut ca schimbarea regulilor nu va constitui un obstacol. “2007 a fost  un an ingrozitor, dupa ce am schimbat cauciucurile Michelin cu Bridgestone si la momentul respectiv nu intelegeam de ce mergeam in directia gresita. Ne-a costat sase sau sapte  luni aceasta schimbare. Dar am gresit  inca de la inceput. E ca si cand ai construi un castel de nisip. Arata foarte bine, dar in final se prabuseste.”

    “Anul trecut am inteles unde erau problemele si ce s-a intamplat, asa ca am lucrat la imbunatatirea masinii pe parcursul sezonului. Tot ce am testat a fost corect. Am construit masina bazandu-ne pe aceeasi filosofie si aceleasi principii si suntem aproape siguri ca am facut o treaba buna. Nu gasesc nici un motiv pentru care nu am fi competitivi anul acesta.”

    Alonso este foarte increzator cu privire la acest sezon, insa pentru viitor ramane destul de rezervat: “dupa toate aceste schimbari, de-abia astept sa ma urc in masina. Insa cand vorbim de anul 2010, 2011 sau 12 e foarte dificil. Nu ma gandesc atat de departe”.

    Vizualizari: 852