rss

Alianta Renault-Nissan implineste 10 ani

  1. 27/03/2009
  2. Tags: 10 ani, Alianta, Nissan, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)



    Colaborarea dintre Renault si Nissan implineste 10 ani de existenta, in care Alianta s-a dezvoltat sub forma unui parteneriat strategic de dezvoltare profitabila.

    Alianta Renault-Nissan a fost infiintata pe 27 martie 1999 si a construit de-alungul timpului un model unic de afaceri care a creat o valoare semnificativa pentru ambele companii

    " Inca de la inceput Alianta a fost bazata pe premisa de incredere si exercitare a strategiilor care au ca scop o crestere profitabila ", a declarat presedintele si CEO al Renault Nissan, Carlos Ghosn. "Alianta doteaza Renault si Nissan cu forta , nu numai pentru a supravietui crizei financiare globale dar si pentru a fi intr-o pozitie mai buna pentru a concura mai eficient".

    In cei 10 ani de parteneriat, Renault s-a extins de 3 ori, de la 8.4 miliarde de euro la 27.6 miliarde euro, punctand locul 6 in 2007 fata de pozitia 11 ocupata in 1999. In aceeasi perioada, Nissan a crescut de la 9 miliarde de yen la 34.2 miliarde yen, atingand in 2007 pozitia 5 fata de locul 10 in care se plasa in 1999.

    Schimbul de capital dintre cele doua companii a insemnat o contributie din partea Renault de 6.4 miliarde euro, in timp ce contributia Nissan s-a ridicat la suma de 11 miliarde de euro.

    Vanzarile cumulate au crescut de la aproximativ 5 milioane de masini la 6 milioane in anul 2008.

    Masinile construite pe platforme comune au reprezentat 50% din punct de vedere al vanzarilor iar vehiculele care se inscriu aici sunt cele din categoria B- Nissan Tiida/Versa, Renault Clio si categoria C - Renault Megane/Scenic, Nissan Qashqai.

    Alianta Renault-Nissan va prezenta un raport complet al celor 10 ani de parteneriat intr-o conferinta de presa, ce va avea loc in luna mai.

    Vizualizari: 1091