rss

Alianta Bugatti-Bentley contra lui Rolls-Royce?

  1. 10/10/2008
  2. Tags: Bentley, Bugatti, Rolls Royce
    Vezi toate fotografiile (1)


    Gurile rele din industria auto vorbesc in ultima vreme despre faptul ca Bugatti ar putea "imprumuta" cateva idei dar si componente de la Bentley, pentru un nou sedan de lux. Mai greu de deslusit printre zvonuri sunt atat care ar fi modalitatea de colaborare, cat si posibilitatea ca noul super Bugatti sa fie un concurent viabil al lui Rolls-Royce Phantom.

    Daca intr-adevar cele doua marci vor utiliza ceva in comun, ceva precum platforma viitorului Arnage, zvonurile s-ar putea adeveri. Pe de alta parte insa, cu doar cateva luni in urma, acelasi Bugatti anunta ca viitorul sau model va fi chiar si mai scump decat Veyron, iar liderul sau Josef Paefgen a subliniat ca nu va exista "un Bugatti ieftin".

    OK, un sedan de 300.000 de euro nu poate fi oricum numit un model "ieftin", insa in comparatie cu milionul de euro de pe eticheta lui Veyron, ar fi adevarat dumping. In plus, Arnage T, cu un pret de pornire de 200.000 de euro, ar veni dupa ce intri in lista de optionale periculos de aproape de presupusul produs al cuplului Bugatti/Bentley, iar viitoarea generatie trebuie sa ia in dimensiuni pentru a se lupta cu Phantom.

    Complicate combinatiile, nu-i asa? Hai sa mai adaugam o intrebare: daca va exista un Bugatti cu "inima de Bentley" plasat atat de aproape ca pret de un Rolls Phantom, atunci cu cine se mai lupta, singur, Bentley?
    Vizualizari: 1030