rss

Alfa Romeo Tonale: Metamorfoza

  1. 13/02/2022
    Vezi toate fotografiile (3)

    Alfa Romeo este onorata sa prezinte Tonale, modelul care marcheaza metamorfoza marcii catre o noua era de conectivitate si electrificare.
    DESIGN: FIDEL CONCEPTULUI, ITALIAN SI INCONFUNDABIL ALFA ROMEO
    Destinat unui client tanar, metropolitan si dinamic, Alfa  Romeo Tonale ofera un design distinctiv, senzual si de perspectiva, laudand noile canoane stilistice destinate sa ramana drept puncte de referinta in dezvoltarea gamei Alfa Romeo: jante cu celebrul design in jurul celor 5 cercuri, panoul de instrumente “telescopic”, volanul sport cu 3 spite si farurile avand curba sinusoidala. Dimensiunile sale compacte – o lungime de 4,53 metri, latime de 1,84 metri si inaltime de 1,6 metri – cuprind astfel unicitatea design-ului italian si stilul original, contemporan, tipic Alfa Romeo, intr-o sinteza intre o mostenirea prestigioasa si o privire nerabdatoare catre viitor.
    Vedem reaparitia trasaturilor stilistice care au intrat in istoria automobilismului mondial, precum „GT Line”, care merge din spate pana la faruri, reamintind de formele modelului Giulia GT si alternand cu volumele pline si elegante, amintind de modele emblematice, precum 8C Competizione. Partea frontala prezinta inimitabilul “Trilobo” si grila distinctiva Alfa Romeo “Scudetto”, care actioneaza ca punct central.
    Farurile „3+3” cu noul Full LED Adaptive Matrix evoca aspectul mandru al concept car-urilor SZ Zagato sau Proteo. Dezvoltate impreuna cu Marelli, cele trei module constituie o linie de front unica pentru masina si ofera simultan lumini de zi, semnale de directie dinamice si functia „Welcome and Goodbye” (activata de fiecare data cand soferul porneste sau opreste masina), pentru a asigura cele mai bune conditii de iluminare, datorita introducerii a doua tehnologii sofisticate. Prima dintre acestea – “Adaptive Driving Beam” – regleaza in mod constant luminile de intalnire in functie de conditiile specifice de conducere; a doua – “Glare-Free High Beam Segmented Technology” – detecteaza automat traficul din fata si/sau care circula in sens opus, pentru a evita orbirea celorlalti participanti; in sfarsit, un al treilea modul, activat automat la viraje, asigura cea mai buna iluminare laterala. Aceste tehnologii ofera o eficienta sporita – in ceea ce priveste durabilitatea si economisirea energiei, cu o intensitate dubla a luminii fata de lampile conventionale cu halogen si emisii mai reduse – siguranta imbunatatita, cu mai putina oboseala a ochilor si un confort de conducere mai bun.
    Lampile din spate preiau aceleasi indicatii de design ca ale celor din fata si formeaza o curba sinusoidala, care se infasoara complet in spatele masinii, fiind o semnatura cu adevarat unica si distinctiva in privinta luminilor.
    Senzualitatea si dinamismul masinii sunt clare si in ceea ce priveste luneta cuprinzatoare, un tribut adus lui 8C Competizione, precum si in privinta design-ului jantelor din aliaj, care reproduc canonul stilului Alfa Romeo, “telephone dial”, disponibile pe 17”, 18”, 19” si 20”.
    Design-ul interior al lui Tonale, care se inspira din istoria curselor Alfa Romeo, evoca pasiunea acesteia, prin formele sale dinamice si puternice. Liniile echilibreaza armonia si efortul, si exista un sentiment tangibil ca intregul vehicul este intotdeauna gata de pornire.
    Totul este concentrat si indreptat catre sofer, chiar daca interiorul este proiectat si pentru confortul pasagerilor sai. Mediul sportiv si high-tech – asa cum se vede in soliditatea rece a  aluminiului si in caldura si delicatetea pielii si a tapiteriei Alcantara – reflecta, de asemenea, personalitatea unui client tanar, metropolitan si dinamic.
    Printre cele mai caracteristice elemente ale noului model, se remarca panoul de instrumente „telescopic” cu matricea stilistica clara Alfa Romeo, si volanul cu forma sportiva, care asigura o senzatie precisa si ferma a directiei. Acesta este infrumusetat si cu padelele exclusiviste din aluminiu.
    Tunelul central gazduieste o caracteristica esentiala Alfa Romeo: noul selector D.N.A. al modului de conducere, iar tabloul de bord orientat catre sofer se caracterizeaza prin orificiile de aer conditionat: cele centrale sunt subtiri, cu orificiile exterioare in celebra forma de „turbina”. Toate acestea sunt infrumusetate de tema texturii diamant – vazuta pe orificiile de ventilatie, tunelul central si manere, inspirata de o procesare mecanica precisa cu gravare laser. Tabloul de bord include, de asemenea, o insertie iluminata din spate cu un efect neasteptat de iluminare de fundal: cand panoul este oprit, apare un grafic, iar cand este pornit, graficul respectiv dispare si este afisat un fundal nou, folosind iluminarea multicolora. Aceleasi caracteristici 3D pot fi vazute in tesaturile scaunelor, de la versiunile de baza, pana la efectul de gradient in culoare de fundal contrastanta din Alcantara si piele vegana, in versiunile cu specificatii de top. Scaunele ergonomice sunt potrivirea perfecta pentru utilizarea de zi cu zi, lucrate intr-un stil tanar si dinamic, rezultat din utilizarea tesaturilor din  neopren, intalnite frecvent in imbracamintea sport. Interiorul lui Tonale este, asadar, o experienta extraordinara, incluziva, facuta sa fie posibila printr-un habitaclu captivant, primitor, cu caracteristici dinamice, apreciate de pasionatii de condus.
    COCKPIT SPORTIV, CONCEPUT PE MASURA CELUI DE LA VOLAN
    Toate comenzile sunt la indemana si usor de accesat, atat cele fizice, cat si comenzile digitale, accesate de pe display-ul central. Ca atare, clientii se pot bucura de o experienta de condus captivanta, fara distrageri, in care pasiunea si siguranta coexista. Acest lucru este evidentiat si de functia “Wireless Mirroring” pentru Apple CarPlay si Android Auto, standard pe Tonale.
    TEHNOLOGIE-RECORD ALFA ROMEO PENTRU PLACEREA DE A CONDUCE SI PENTRU PASTRAREA VALORII REZIDUALE   
    In exclusivitate mondiala, Tonale debuteaza alaturi de tehnologia non-fungible token (NFT), o adevarata inovatie in sectorul auto. Alfa Romeo este primul producator auto care conecteaza o masina cu un certificat digital NFT. Tehnologia se bazeaza pe conceptul de „card blockchain”, o inregistrare confidentiala si nemodificabila a principalelor etape din viata unui vehicul. Aceasta caracteristica distinctiva – imediat utilizabila si durabila – subliniaza natura inovatoare a Alfa Romeo. Cu acordul clientului, NFT-ul va inregistra datele vehiculului, generand un certificat care poate fi folosit ca garantie ca masina a fost intretinuta corespunzator, cu impact pozitiv asupra valorii sale reziduale. Pe piata de masini second-hand, certificarea NFT reprezinta o sursa suplimentara de credibilitate pe care proprietarii sau dealerii se pot baza. intre timp, clientii modelelor rulate vor avea siguranta in alegerea masinii.
    Alfa Romeo interpreteaza utilizarea software-ului si a conectivitatii pentru a imbunatati experienta soferului, care este si ramane in centrul atentiei. Tonale vine asadar cu cea mai avansata tehnologie, pentru a asigura o experienta conectata si confortabila, pastrand in acelasi timp placerea de a conduce, tipica unui Alfa Romeo.
    Noile functii majore ale Alfa Romeo Tonale includ functiile de asistent vocal Amazon Alexa incorporate, astfel incat sa va puteti „simti intotdeauna ca acasa” in masina, facand experienta de zi cu zi si mai simpla si mai convenabila. Puteti primi actualizari constante despre starea vehiculului din confortul casei dvs., puteti afla nivelul de incarcare si/sau combustibil, puteti cauta puncte de interes, puteti gasi cea mai recenta locatie a masinii dvs., puteti trimite comenzi de blocare si deblocare de la distanta si multe altele. „Alexa” poate fi folosit si pentru a-i cere sa adaugati produse la lista de cumparaturi, pentru a cauta un restaurant in apropiere sau pentru a regla luminile sau incalzirea conectate la sistemul dvs. de automatizare a locuintei, totul in timp ce ramaneti concentrat la drum. Pe pietele selectate, puteti permite curierului Amazon sa va livreze pachetul direct in masina, in deplina siguranta.
    Alfa Romeo Tonale este echipat cu “Alfa Connect Services”, suita care ofera conectivitate avansata la bordul masinii, precum si o varietate de servicii create pentru siguranta si confort: My Navigation, My Wi-Fi, My Remote, My Car, My Assistant, My Fleet Manager.
    Conectivitate de top si un nou sistem infotainment 
    Tonale vine in standard cu un sistem de infotainment complet nou. Cu un sistem de operare Android personalizabil si conectivitate 4G cu actualizari Over-the-Air (OTA), acesta ofera inclusiv continut, functionalitati si servicii care sunt mereu actualizate. Acest sistem include un ecran complet digital de 12,3 inchi, unitatea principala cu ecran tactil de 10,25 inchi si o interfata multitasking fluida si sofisticata, astfel incat puteti vedea totul dintr-o privire, fara a va distrage atentia de la drum. insumand 22,5”, cele doua ecrane mari Full TFT sunt cele mai bune din acest segment, iar cu noua interfata HMI (Human Machine Interface) ai toate functiile la indemana.
    In mijlocul panoului de bord, cu designul istoric „telescopic”, se face usor remarcat noul ecran TFT complet digital de 12,3”, pentru a accesa toate datele masinii si setarile pentru tehnologiile de conducere autonoma. Cluster-ul poate fi, de asemenea, reconfigurat, folosind trei layout-uri: Evolved, Relax si Heritage, acesta din urma inspirat de modelele iconice ale marcii.
    Incorporat in tabloul de bord este un ecran tactil inovator de 10,25” inspirat de cele mai recente smartphone-uri, pentru a satisface gusturile si nevoile oricarui client. Sistemul a fost dezvoltat pentru a functiona cu widget-uri, componente grafice concepute pentru interactiunea intuitiva cu toate caracteristicile, care pot fi personalizate rapid prin drag and drop. Fiecare utilizator isi poate crea propria pagina de pornire, unde fiecare dintre caracteristicile masinii este o aplicatie in sine.
    Noile sisteme ADAS sporesc emotiile pozitive ale conducerii autonome de nivelul 2
    Tehnologia este, de asemenea, in slujba sigurantei si confortului: conducerea autonoma de nivelul 2, cu noile Sisteme Avansate de Asistenta a soferului (ADAS) actioneaza in conformitate cu filosofia Alfa Romeo. Din nou, software-ul este in slujba ADN-ului marcii, accentul ramanand pe sofer. Prin urmare, toate sistemele functioneaza fara a interfera cu experienta soferului, unde controlul si emotiile condusului raman intacte.
    Acestea includ „Intelligent Adaptive Cruise Control” (IACC), „Lane Centering” (LC) si „Traffic Jam Assist” – care regleaza automat viteza si traiectoria, mentinand masina in mijlocul benzii si la distanta de vehiculul din fata, asigurand astfel siguranta si confortul. Tonale este, de asemenea, echipat cu alte dispozitive si tehnologii inovatoare care perfectioneaza interactiunea dintre sofer, vehicul si drum: de la „Franare de urgenta autonoma” (AEB) pentru a alerta soferul de pericol si pentru a activa franele pentru a evita sau atenua orice coliziune cu un pieton sau un biciclist; la „Drowsy Driver Detection” care avertizeaza soferul daca devine somnolent; de la „Blind Spot Detection”, care detecteaza unghiurile moarte din spate si semnaleaza orice vehicule care se apropie - pentru a evita coliziunea, la „Rear Cross Path Detection”, pentru pentru avertizarea cu privire la vehiculele ce se apropie din lateral in timpul deplasarii cu spatele, pana la camera 360° de inalta rezolutie cu ghidaj dinamic.
    ELECTRIFICARE LA CELE MAI INALTE STANDARDE, CU SOLUTII PERSONALIZATE PENTRU AMPLIFICAREA ADN-ULUI MARCII
    Noul propulsor Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) de 1,5 litri cu 4 cilindri de 160 CP cu turbocompresor cu geometrie variabila si injectie directa de benzina de 350 bari isi face debutul exclusiv in versiunea hibrida a lui Tonale.
    Versiunile hibride sunt disponibile cu doua variante de putere, 130 CP si 160 CP, ambele cu tractiune fata, noua transmisie cu dublu ambreiaj cu 7 trepte si un motor electric „P2” de 48 volti, 15 kW, 55 Nm, ce poate propulsa rotile chiar si atunci cand motorul cu ardere interna este oprit.
    Diferitele „Functii EV” din sistemul hibrid avansat de pe Tonale inseamna ca masina poate demara si poate calatori in modul electric la viteze reduse, dar si atunci cand parcheaza sau se deplaseaza cu viteza de croaziera.
    Versiunea Plug-in Hybrid Q4 de 275 CP cu tractiune integrala este cea mai buna din clasa, cu o autonomie in modul electric de pana la 80 km in ciclul urban. Este cea mai puternica si eficienta versiune, cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 6,2 secunde.
    Pentru marca noastra, Tonale marcheaza un punct de intrare natural in lumea electrificarii, dar fidel abordarii sale indraznete. Alfa Romeo stabileste o paradigma: electrificarea trebuie sa serveasca marcii si ADN-ului, cu misiunea de a reinventa sportivitatea pentru secolul al XXI-lea. Este un angajament concret pentru o mobilitate durabila orientata spre viitor, ramanand in acelasi timp fidel valorilor sale fondatoare. 
    Doua niveluri de electrificare, Hybrid si Plug-in Hybrid: Tonale lanseaza motorul Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) de 160 CP, o exclusivitate pentru Alfa Romeo. Turbocompresorul cu geometrie variabila asociat cu transmisia Alfa Romeo TCT cu dublu ambreiaj cu 7 trepte si motorul electric „P2” de 48 volti, 15 kW si 55 Nm, face posibil ca motorul pe benzina de 1,5 litri sa propulseze automobilul chiar si atunci cand motorul cu ardere interna este oprit. Alfa Romeo a optat pentru aceasta solutie tehnica pentru a oferi o experienta electrificata autentica. Transmisia permite pornirea si deplasarea in modul electric la viteze mici si la parcare. La momentul lansarii va fi disponibila si versiunea hibrida de 130 CP, de asemenea asociata cu transmisia Alfa Romeo TCT cu 7 trepte si motor electric „P2” de 48 volti.
    Performanta de top este garantata de unicul Plug-in Hybrid Q4 de 275 CP, ce realizeaza o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 6,2 secunde, avand o autonomie in modul pur electric de pana la 80 km in ciclul urban (peste 60 km in ciclul mixt), cele mai bune valori din segment. Ca standard pentru grupul motopropulsor Plug-in Hybrid, tractiunea Q4 asigura un nivel de siguranta si placere de a conduce de neegalat.
    CEA MAI BUNA DINAMICA DE CONDUCERE DIN CLASA GRATIE SOLUTIILOR TEHNICE DEDICATE
    Tonale este un reper in segment in ceea ce priveste dinamica de conducere. Acesta asigura un comportament impecabil, asemanator unei masini sport, dovedit de cea mai buna repartizare a maselor, cea mai precisa directie din segmentul sau (13.6), si de faptul ca este singurul model din clasa sa echipat cu Sistem de Franare Integrat (IBS) si care include padele fixe din aluminiu pentru schimbarea treptelor de viteza. Adoptarea etrierelor monobloc Brembo cu 4 pistoane alaturi de discuri ventilate fata si discuri pline spate, contribuie la imbunatatirea performantei de franare. Tonale opteaza pentru sistemul de suspensie MacPherson complet independent, cu Amortizoare Inteligente (Frequency Selective Dampers - FSD). Iar pentru a-si imbunatati si mai mult calitatile exceptionale ale tinutei de drum, chiar si pe suprafete cu aderenta redusa, noul Tonale ofera doua solutii de propulsie: tractiune integrala Q4 in versiunea Plug-in Hybrid e-Q4 si tractiune fata in versiunile Hybrid si diesel. Acestea din urma sunt echipate si cu diferential electronic autoblocant Alfa Romeo. Specificatiile sunt completate cu suspensia activa „Dual Stage Valve” cu amortizare controlata electronic. Pe scurt, a sta la volanul noului Tonale echivaleaza cu o experienta de condus captivanta care devine o invitatie la calatorie, indiferent de destinatie.
    NOUA STRATEGIE DE ECHIPARE
    Alfa Romeo Tonale introduce o noua strategie de gama, ceea ce face configurarea de catre client si mai usoara. Sunt disponibile doua niveluri de echipare – Super si Ti, ambele cu specificatii clar definite, care raspund nevoilor celor mai exigenti clienti. Nivelurile de echipare Super, deschizatoarele de drum catre experienta unica Alfa Romeo, pot fi personalizate cu pachetul Sprint, care include numeroase optiuni cu o puternica conotatie sportiva. Alternativ, nivelul de echipare Ti – care sporeste eleganta si caracterul distinctiv ale lui Tonale – poate fi adaugat la pachetul Veloce, pentru a atinge varful in ceea ce priveste performanta si sportivitatea.
    CLIENTII IN CENTRUL UNIVERSULUI ALFA ROMEO: CALITATEA PRODUSELOR SI A SERVICIILOR
    Cu Tonale, Alfa Romeo lanseaza o serie de noi servicii, care redefinesc experienta clientilor si vor acoperi intreaga gama a marcii.
    O experienta digitala: experienta de achizitie a clientilor se poate desfasura online din confortul casei, in trei pasi simpli, prin accesarea unei interfete identice cu cea folosita de dealeri.
    Garantie extinsa: Eforturile neincetate de imbunatatire a calitatii produsului final au dus la disponibilitatea unei garantii extinse Alfa Romeo inovatoare, prelungind protectia componentelor principale ale vehiculului la 5 ani. Garantia pentru bateriile de pe versiunile hibride Tonale a fost extinsa si ea la 8 ani sau 150.000 km parcursi, devenind cea mai buna oferta din segment.
    Alfa Romeo Certified este dedicat clientilor din piata de masini second-hand. Scopul este de a asigura o experienta de cumparare identica cu cea a achizitionarii unui vehicul nou. Principalele caracteristici ale serviciului sunt urmatoarele:
    - Acoperirea garantiei echivalenta cu cea a unei masini noi
    - „Satisfactie sau banii inapoi”, in 10 zile sau 1.000 km
    - Fara costuri de intretinere, pentru 15.000 km sau 1 an
    - Verificare in 120 de puncte
    - Servicii post-vanzare si finantare personalizate
    - Test drive
    - Asistenta rutiera 24/7 in Europa pe durata perioadei de garantie

    Vizualizari: 1025