rss

Alfa Romeo SUV, pilonul marii reveniri milaneze

  1. 15/09/2008
  2. Tags: Alfa Romeo, Luca de Meo, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)

    FIAT vrea ca Alfa Romeo sa devina profitabila in cel mai scurt timp, iar CEO-ul marcii milaneze, Luca de Meo, crede ca acest obiectiv poate fi atins in principal prin cresterea numarului de masini vandute.

    Socoteala arata ca, deocamdata, 300.000 de unitati pana in 2010 ar fi la fix, dar ambitiosul tel nu ar avea sorti de izbanda fara o revenire spectaculoasa in Statele Unite, la baza careia va sta lansarea unui nou SUV.

    Alfa Romeo a “amenintat” cu lansarea unui model tot-teren inca de la Salonul Auto de la Geneva din martie 2003, cand a prezentat conceptul Kamal; totusi, italienii nu au inceput dezvoltarea unui model de serie decat recent, cand s-a confirmat revenirea marcii pe teren american.

    Sigur, in aceste momente SUV-urile nu sunt vazute cu ochi buni in SUA, insa Luca de Meo crede ca e necesar sa ai o asemenea masina in gama. “Este adevarat ca vanzarile de modele Sport Utility s-au prabusit in Statele Unite, dar aceste masini inalte sunt cele mai potrivite traficului de acolo. Fie doar si gandindu-ne la faptul ca intr-un sedan te vei simti ca inconjurat de monstri”, a declarat presedintele Alfa Romeo.

    In plus, Kamal nu va fi un SUV full-size si, oricum, va atenua din masivitatea specifica reprezentantilor acestui segment printr-un design sportiv, dublat de existenta versiunilor de caroserie cu trei usi.

    Se spune ca baza tehnica va fi oferita de 159, ceea ce inseamna ca si motoarele vor proveni de la sedanul de clasa medie.

    Asteptati-va asadar la o serie de agregate cu patru si sase cilindri, pe benzina sau diesel, precum si la o versiune de top ce va dezvolta in jur de 250 CP.

    Vizualizari: 941
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »