rss

Alfa Romeo pregateste un crossover

  1. 07/02/2007
  2. Tags: Alfa Romeo, Crossover
    Vezi toate fotografiile (2)
    Fiat isi revine incet dar sigur din amorteala indusa de rezultatele financiare dezastruoase din trecut, anul 2006 fiind foarte bun pentru grupul torinez: lansarea din anii trecuti a unor modele de succes precum Fiat Grande Punto sau Alfa Romeo Brera i-au adus profit si posibilitatea de a se gandi la un viitor cat mai variat.

    Iar in acest viitor italienii vad un nou crossover Alfa Romeo, completare a lui Crosswagon.

    Masina va fi inspirata in foarte mare masura de conceptul Kamal prezentat la salonul auto de la Geneva in 2003, designerii urmarind sa transpuna cat mai multe din liniile senzationalului concept in realitate.

    Ea va avea inclusiv o versiune cu trei usi, iar partea tehnica va fi preluata in mare masura de la modelul 147, evident cu modificarile de rigoare. Asta ar inseamna ca masina va putea avea sub capota inclusiv motoare cu sase cilindri si ca va oferi posibilitatea de a opta pentru o tractiune integrala permanenta.

    Ca si concurent de temut pentru orice SUV compact premium (adica BMW X3 si viitoarele Mercedes GLK, Audi Q5 si, conform politicii celor din Wolfsburg, VW Tiguan), Alfa crossover va avea si o versiune de top, animata cel mai probabil de propulsorul V6 de 3,2 litri dezvoltat odata impreuna cu GM, capabil de cel putin 250 CP si 300 Nm.

    El va fi echilibrat de o oferta tentanta in sectorul diesel, acolo unde vedeta de 2,4 litri este capabila de 200 CP si mai ales de 400 Nm.

    Cei de la Alfa ii vor face o promovare a la BMW, proclamandu-l „alegerea soferilor”, dar, din pacate, nu va croit pe buzunarele tuturor: italienii au anticipat ca cea mai ieftina versiune va costa 29.000 de euro, top modelul V6 urmand a atinge pragul de 45.000 de euro.
    Vizualizari: 987