rss

Albul, la putere in SUA, India si Japonia

  1. 10/12/2008
  2. Tags: alb, Dupont, Europa, Sua
    Vezi toate fotografiile (1)

    DuPont, liderul mondial in productia si furnizarea de vopsele si lacuri destinate industriei auto, tocmai a terminat de intocmit un nou clasament al celor mai populare culori de masini la nivel global.

    Ei bine, albul - devenit alegerea numarul unu in SUA incepand cu 2007 - nu numai ca si-a pastrat titlul pe taram american, dar i-a convins inclusiv pe indieni si japonezi ca este cea mai cool optiune posibila.

    In SUA, cea mai deschisa culoare a dat o batalie grea cu argintiul, in care a biruit numai dupa ce a cumulat si rezultatul obtinut de Albul Perlat. Initial pierduta cu 16% contra 17%, lupta a fost castigata in final cu 20% contra 17%; tot pe doi s-a clasat si negrul (numai dupa ce a cumulat si procentele de Negru Perlat), in timp ce prima dintre culorile mai aprinse, rosul, a sosit abia pe sase.

    Albului nu i-a fost usor nici in India: tot in urma cumularii rezultatelor nuantei "curate" si a celei cu "efecte speciale", el a castigat cu numai un procent avans in fata argintiului, in timp ce pe trei a venit rosul cu 12%.

    Practic, doar japonezii au preferat cat de cat clar o masina vopsita in aceasta non-culoare, aproape o treime din populatie preferand-o inaintea argintiului sau negrului.

    In Europa, podiumul a fost ocupat de cele mai plictisitoare culori din lume - negru, argintiu si gri, in ordinea descrescatoare -, ceea ce inseamna ca, in afara de baietii cu masini "tunate", lumea nu prea se distreaza pe Batranul Continent.

    Lasand gluma de-o parte, DuPont spune ca suprematia albului este doar o chestiune trecatoare, el fiind doar un soi de perioada de tranzitie catre o noua culoare la moda. Asadar, in viitor vom asculta mai putine manele...

    Vizualizari: 1832