rss

Afacerea VW-Proton e in pericol

  1. 06/03/2007
  2. Tags: Proton, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)
    In ciuda faptului ca asemnat deja o scrisoare de intentie cu privire la achizitionarea a 51% din actiunile Proton, grupul din Wolfsburg pare sa se razgandeasca in privinta incheierii afacerii.

    In ultima vreme a avut loc o serie de intruniri intre sefii celor doua corporatii, insa fara a se incheia un acord final.

    Intarzierile s-ar putea traduce pana la urma cu o destramare a pactului, un final cel putin ciudat, dat fiind faptul ca VW era deosebit de interesat de o posibila fabricare a lui Passat in Malaezia si o exportare ulterioara in Japonia (intre cele doua tari exista o relatie de comert liber).

    Mai mult decat atat, Malaezia este gata sa incheie intelegeri de comert liber atat cu SUA, cat si cu Australia, un avantaj urias pentru germani care si-ar fi putut mari considerabil capacitatile de productie din statul asiatic.

    Totusi, daca „afacerea VW” cade, malaezienii nu ar avea de ce sa isi faca griji: atat General Motors, cat si francezii de la PSA inca se arata deosebit de interesati sa puna mana pe Proton.
    Vizualizari: 929