rss

Afacerea Chrysler-Getrag a cazut

  1. 20/10/2008
  2. Tags: Chrysler, Getrag, proces
    Vezi toate fotografiile (1)

    Chiar in momentul in care Chrysler parea sa inceapa o revenire in forta pe plan tehnic – noile motoare V6 Phoenix abia asteptau sa isi reia locul in compartimentele viitoarelor modele, alaturi de o noua cutie de viteze cu dublu ambreiaj dezvoltata de Getrag –, afacerea cu Getrag a fost definitiv compromisa din cauza unei neintelegeri cu privire la bani (normal).

    Mai mult decat atat, Chrysler a intentat proces companiei germane, pe care o acuza ca nu si-a adus aportul la partea de proiect.

    Transmisiile cu dublu ambreiaj ar fi trebuit construite intr-o uzina noua din Tipton, Indiana, detinuta in regim de joint-venture de catre cele doua entitati. Din pacate insa, in urma discutiilor avute loc vinerea trecuta intre cele doua parti, contractul a fost anulat din cauza ca, spun americanii, Getrag nu a reusit sa faca rost de cele 300 de milioane de $ necesari echiparii fabricii cu unelte.

    De partea cealalta, germanii spun ca au reusit sa convinga cateva banci sa ii imprumute cu suma respectiva, dar ca acestea ar fi dorit ca numarul trei din Detroit sa garanteze creditul cu aceeasi cantitate de bani.

    Evident, yankeii au spus un nu hotarat si acum asteapta despagubiri pentru orice intarziere a programului cauzata de problemele lui Getrag, plus cele aferente costurilor de cautare ale unui alt furnizor de transmisii.

    Getrag nu se lasa insa mai prejos si va intenta un contra-proces, in care va incerca sa obtina despagubiri pentru pagubele create si pentru banii pe care i-a bagat deja in afacere.

    Intre timp, fabrica a fost construita dar nu si echipata, iar Chrysler cauta acum un nou partener pentru a porni productia.

    Vizualizari: 1069
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »