rss

Adrian Newey isi regandeste viitorul in F1

  1. 16/02/2009
  2. Tags: Formula 1, Newey
    Vezi toate fotografiile (1)


    Renumitul designer Adrian Newey, a admis ca noul regulament tehnic restrictiv din Formula 1 il forteaza sa se gandeasca pentru cat timp va mai ramane in acest sport.

    Pentru Newey acest sezon ar putea fi unul dintre cele mai de succes din ultimii ani, gratie noului RB5 care s-a prezentat foarte bine in teste, dar este preocupat si ia in considerare iesirea din Formula 1 in anii ce vor urma.

    Desi incitat de noul regulament introdus in acest an, Newey simte ca pentru viitor provocarea va fi din ce in ce mai mica, pentru ca acum regulile sunt foarte stricte.

    Newey a declarat in exclusivitate pentru Autosport: “Regulile devin din ce in ce mai restrictive. Desi aceasta mare schimbare a fost incitanta, in ultimul timp aceste reguli sunt mult mai dure decat cele pe care le respectam pana acum.

    Newey a mai spus ca si daca va alege sa valorifice alte oportunitati, ar pastra totusi legatura cu Formula 1. “Poate ca voi ramane ca si consultant. Dar acest lucru se va intampla numai daca inginerii echipei ma vor dori in aceasta pozitie. In caz contrar nu ar functiona. Oricum in doi, trei ani cu siguranta va trebui sa ma orientez in alta parte.”

    Parerile cu privire la regulamentul strict din Formula 1 au fost impartasite si de presedintele FIA, Max Mosley, care este de asemenea de parere ca aceste reguli atat de stricte constituie o greseala.

    Vizualizari: 727