rss

Accidentele usoare, solutionate amiabil de la 1 iulie

  1. 10/03/2009
  2. Tags: Accident, Rca
    Vezi toate fotografiile (1)


    Incepand de la 1 iulie 2009, accidentele rutiere usoare, soldate doar cu avarii minore, se vor solutiona pe cale amiabila intre partile implicate, fara a mai fi necesar obisnuitul drum la politie pentru intocmirea documentelor de constatare. Aceasta practica va fi posibila dupa ce, la finele lui martie, companiile de asigurari auto vor incheia un protocol de colaborare.

    Potrivit Mediafax, in cazul acestor accidente asiguratorii vor fi informati pe baza unui formular tipizat, eliberat de catre compania asiguratoare si denumit "Constatare amiabila de accident". Formularul contine datele referitoare la circumstantele in care s-a produs accidentul, datele de identificare ale persoanelor si vehiculelor implicate, precum si cele ale asiguratorilor. Acesta va fi apoi transmis firmei de asigurare, odata cu polita de raspundere civila auto (RCA).

    Documentul trebuie semnat si completat de catre toti conducatorii auto implicati in accident. Exceptie fac cazurile in care masina este gasita lovita in parcare, cand formularul va fi completat doar de proprietarul sau utilizatorul acesteia.
    Vizualizari: 1321