rss

Abt se ocupa de Touareg facelift

  1. 14/05/2007
  2. Tags: Wolkswagen
    Vezi toate fotografiile (2)
    La momentul lansarii lui Touareg, acum cinci ani, modalitatile de a modifica tehnic un SUV era teritoriu necunoscut chiar si pentru angajatii lui Hans-Juergen Abt (dupa cum insusi directorul celebrului tuner o declara).

    De atunci insa ei au mai capatat ceva experienta, asa ca sunt bucurosi sa updateze programele de tuning ale unor asemenea masini chiar si cand marca producatoare nu efectueaza decat un tuning minor.

    Cam asa arata deci un SUV Volkswagen dupa ce a trecut prin tratamentul de individualizare al companiei din Allgau si poate chiar mai important decat aspectul este faptul ca acesta este sustinut din plin de partea tehnica: nu mai putin de patru modalitati de crestere a performantelor sunt disponibile, cate una pentru fiecare din cele trei motoare diesel si una pentru agregatul V8 FSI pe benzina.

    Cel mai mic dintre “fumatori”, primeste un plus de 21 CP din partea unui chip-tuning, astfel incat puterea ajunge la 195 CP; peste el se situeaza insa moderunul 3.0 TDi V6, care, prin acelasi procedeu, sare de la 225 CP la 270 CP.

    Vedeta incontestabila este insa monstruosul V10 TDI, pe care inginerii Abt au reusit sa il oblige sa arunce 360 CP si peste 800 Nm catre cele patru roti cu jante de pana la 22 de inch.

    Cine insa nu da doi bani pe autonomie sau pe spiritul ecologic poate alege programul de tuning rezervat lui Touareg V8 FSI, al carui motor, cu ajutorul unui compresor mecanic, ajunge sa dezvolte 500 CP.

    Aceasta masina este botezata VS8-R si, ca si celelalte, beneficiaza de un kit de caroserie & suspensie menit sa-i determine pe baietii cu hot-hatch-uri si chiar masini sport sa se gandeasca de doua ori inainte sa incerce ceva intre doua semafoare: garda la sol redusa, spoilere extravagante fata/spate, praguri evazate, bosaje umflate, eleron in prelungirea acoperisului si, evident, o evacuare fioroasa, cu patru tevi de esapament.
    Vizualizari: 738