rss

Aabar Investments a achizitionat 9,1 procente din Daimler

  1. 23/03/2009
  2. Tags: Aabar Investments, Daimler
    Vezi toate fotografiile (1)


    Aabar Investments a achizitionat 9,1 procente din Daimler cu pretul de 1,95 miliarde de euro. In ciuda reducerii de 5 procente primite de investitor pentru actiunile Daimler, afacerea este vazuta ca o miscare buna pentru constructor, in contextul actual in care are nevoie de fonduri suplimentare.

    Ambele parti au cazut de acord in dezvoltarea mai multor automobile electrice, si, inlocuirea materialelor clasice folosite la masini si camioane cu noi alternative inovative. In plus, Daimler va construi un training center in Abu Dhabi, in cadrul unui plan de investitii regionale.

    Valoarea actiunilor Daimler a scazut cu peste 50 de procente din iunie 2008. Anul trecut, o actiune Daimler costa 45 de euro, in timp ce acum, Aabar a cumparat 96,4 milioane de actiuni Daimler cu pretul de 20,27 euro actiunea.

    Daimler a pierdut 1,53 miliarde de euro in ultimul sfert al lui 2008, majoritatea datorita celor 20 de procente pe care le detine din Chrysler.

    Presedintele Aabar, Khadem al-Qubaisi, a declarat ca Daimler este un brand iconic si o companie puternica din punct de vedere financiar. In plus, al-Qubaisi a adaugat ca se bucura de potentialul comercial al acestui parteneriat.
    Vizualizari: 973