rss

A treia generatie Andretti in F1

  1. 11/12/2006
    Vezi toate fotografiile (1)
    Pilotul american Marco Andretti va participa saptamana viitoare la o sesiune de teste a echipei de Formula 1 Honda, pe circuitul de la Jerez (Spania). Yankeul in varsta de 19 ani va pilota pe 15 decembrie o Honda RA106, bolidul cu care Jenson Button si Rubens Barrichello au marcat 86 de puncte pentru constructorul nipon.

    Cel mai tanar reprezentant al familiei Andretti a fost “Debutantul Anului” la editia din 2006 a cursei de 500 de mile de la Indianapolis si a castigat o etapa din campionatul IRL, la volanul unui monopost Dallara-Honda. Tatal sau, Michael Andretti, a pilotat in cursele de Grand Prix pentru McLaren in 1993, iar bunicul sau, Mario, a fost campion mondial de F1 in 1979.

    Directorul sportiv al departamentului Honda Racing, fostul campion CART si castigator al cursei de 500 de mile de la Indianapolis,  Gil de Ferran, a declarat: “Pentru ca este un membru al familiei Honda Racing, suntem incantati sa-i oferim lui Marco sansa de a pilota un monopost de Formula 1. A avut un sezon extraordinar in IRL, facand impresie la o varsta atat de frageda.” In decembrie anul trecut, echipa nipona i-a dat posibilitatea lui Tony Kanaan (coechipier cu Marco Andretti) sa testeze un bolid de F1 Honda, ca recompensa pentru castigarea titlului IRL din sezonul 2004.
    Vizualizari: 434