rss

A sosit varianta finala a lui SEAT Freetrack

  1. 22/05/2007
  2. Tags: Crossover, Freetrack, SEAT
    Vezi toate fotografiile (2)
    Crossover-ul dezvoltat pe platforma lui Altea XL a pierdut mult din sex appeal-ul conceptului prezentat in martie, dar filozofia din spatele lui a ramas neschimbata.

    Adica, a ramas tractiunea integrala de tip Haldex si garda la sol mare (Freetrack este cu 40 mm mai inalt decat donorul sau), ceea ce inseamna ca produsul spaniolilor ofera un pic mai mult cand vine vorba de performante off-road decat concurenta, chiar daca jantele imense (de 18 inci) si pneurile cu talon mic (pentru off-road) il pozitioneaza ferm pe asfalt.

    Modelul de serie are o estetica in totalitate noua, fara bare de protectie vopsite in culoarea caroseriei, in timp ce bosajele rotilor au crescut considerabil. Acestea din urma ii confera un look mai agresiv si par mai de incredere cand vine vorba de exploatarea masinii in conditii vitrege.

    Partea tehnica nu va surprinde pe nimeni, vorbim si in acest caz de tehnica germana, de origine VW. Pentru inceput vor fi disponibile doua motorizari, ambele de 2 litri, turbo si cu patru cilindri in linie.

    Benzina dezvolta 200 de cai, iar dieselul 170. Chiar si acesta din urma este capabil sa miste un Freetrack destul de vehement – 0-100 km/h in 8,7 secunde, viteza maxima 214 km/h.

    Nu se stie ce vrea SEAT de la acest model, mai ales ca Renault a dat chix cu un concept similar – Scenic 4x4. Poate ca se asteapta ca habitaclul generos dimensionat si propulsoarele puternice sa atraga, totusi, destui clienti.

    Insa, mai trebuie sa asteptam verdictul pietei cel putin pana in toamna, cand acest model va fi lansat oficial.
    Vizualizari: 1019