rss

A inceput productia noului Peugeot e-Expert Hydrogen

  1. 18/12/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    La 13 decembrie 2021 a iesit de pe linia de productie primul vehicul de serie pe hidrogen al marcii Peugeot - un moment istoric. Peugeot devine unul dintre primii constructori auto care ofera o versiune alimentata de la o pila de combustie pe baza de hidrogen in segmentul de furgoane compacte, pe langa versiunile cu motoare termice si electrice cu baterie.
    “Odata cu e-Expert Hydrogen, Peugeot se pozitioneaza ca lider al tehnologiei viitorului cu emisii zero, deosebit de relevanta pentru piata vehiculelor utilitare usoare: tehnologia electrica pe baza de hidrogen permite o utilizare zilnica intensiva fara reincarcare, un avantaj decisiv pentru profesionistii care, intr-o singura zi, trebuie sa parcurga cateva sute de kilometri pe autostrada si sa acceseze apoi zonele urbane cu restrictii privind emisiile. Tehnologia pe baza de hidrogen dezvoltata de Stellantis si aplicata pe modelul Peugeot e-Expert Hydrogen face posibile astfel de utilizari.”, afirma Linda Jackson, CEO marca Peugeot.
    Autoutilitara pe baza de hidrogen a marcii Peugeot se distinge prin integrarea perfecta a intregului sistem "mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric" in compartimentul motor si sub caroserie. Rezultatul: fara niciun fel de compromis in ceea ce priveste volumul de incarcare si un centru de greutate scazut, gaj al stabilitatii, sigurantei si agilitatii.
    Peugeot e-Expert Hydrogen este acum in stoc, gata de livrare. Primul client, Watea by Michelin - tanara filiala a grupului Michelin dedicata solutiilor de mobilitate verde - va primi autovehiculul inainte de sarbatorile de sfarsit de an.
    e-Expert Hydrogen va intra in productie la sfarsitul anului 2021 si este noul simbol al strategiei Marcii "Extended power of choice", ce ofera clientilor posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de motoare, pe cel care raspunde cel mai bine asteptarilor acestora.
    Versiunea electrica alimentata de la o pila de combustie pe baza de hidrogen confirma implementarea rapida a gamei de vehicule electrificate Peugeot Expert. Lansarea productiei acestui model intervine la doar 15 luni de la lansarea, in 2020, a modelului e-Expert alimentat de la o baterie, votat la inceputul anului 2021 International Van of the Year si cel de-al 6-lea model al Marcii care castiga acest prestigios premiu, din 1992.
    Peugeot e-Expert Hydrogen se bazeaza pe bateria care alimenteaza modelul e-Expert. Acesta este produs in Franta, la fabrica din Hordain  (Nord, Hauts de France) si transformat apoi la centrul de inginerie al grupului Stellantis din Rüsselsheim, Germania.
    Noul Peugeot e-Expert Hydrogen inoveaza cu un sistem "mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric" specific Grupului Stellantis, format din:
    • O pila de combustie ce produce energia necesara pentru propulsia vehiculului, gratie hidrogenului prezent in rezervor,
    • O baterie de inalta tensiune Li-ion reincarcabila cu o capacitate de 10.5 kWh, ce poate fi reincarcata la reteaua electrica si care alimenteaza motorul electric in anumite faze de rulare.
    Noul Peugeot e-Expert Hydrogen se distinge prin:
    • Capacitatea de a parcurge toate distantele fara emisii de CO2.
    • Abilitatea de a se umple cu hidrogen in 3 minute, pentru o autonomie de peste 400 km conform ciclului WLTP (in curs de omologare),
    • O priza de reincarcare pentru bateria de inalta tensiune,
    • 2 versiuni de lungime disponibile (Standard si Lung), ce ofera un volum de incarcare identic cu cel oferit de versiunile diesel si alimentate de o baterie electrica.
    • Un volum de incarcare de pana la 6.1m³
    • O sarcina utila de pana la 1100 kg,
    • Capacitatea de remorcare de pana la 1000 kg.
    • Capacitatea sa de a se adapta la toate conditiile de drum si autostrada, cu o viteza maxima de 130 km/h.
    Cu o personalitate puternica, Noul Peugeot e-Expert Hydrogen inoveaza din punct de vedere tehnologic. Silentios si fara emisii de CO2,  e-Expert Hydrogen poate fi condus oriunde, chiar si in centrele oraselor, fara niciun compromis in materie de performanta utila, confort sau placere la condus.
    Hidrogenul devine acum un pilon major al tranzitiei energetice, odata cu implementarea a numeroase proiecte internationale.
    In Europa, in special, ecosistemul este in crestere, iar Alianta Europeana pentru Hidrogen Curat investeste aproximativ 60 de miliarde de euro pentru a promova aceasta solutie.
    Datorita planurilor guvernamentale, numarul de statii de hidrogen din Europa este in continua crestere, iar marca Peugeot colaboreaza direct cu furnizorii de energie pentru a propune oferte speciale.

    Vizualizari: 1316