rss

A australienilor e mai tare: Mazda3 MPS Extreme

  1. 13/10/2007
  2. Tags: Saleen, Super car
Mazda3 MPS Extreme
Australia este un taram destul de interesant cand vine vorba de masini, pentru simpul motiv ca oamenii de acolo sunt mult mai sool decat americanii atunci cand vine vorba de modele familiale: ei isi doresc sedan-uri, break-uri si chiar camionete ultrarapide, insa construite in aceeasi maniera megalomanica ca si suratele lor din SUA. Cu alte cuvinte – cilindree mare, o groaza de cai sub capota si o tinuta de drum de supercar japonez.

Cateodata insa, mai sunt si exceptii, iar una din acestea este hot-hatch-ul Mazda3 MPS Extreme, dezvaluit de compania nipona la salonul auto de la Sydney.

Noi primim in Europa un motor de 260 CP si 380 Nm, insa pentru Mazda Australia asta nu este indeajuns, chit ca intreaga herghelie chinuie in exclusivitate puntea fata. Asa ca, dupa ce au umblat la chip-ul de management al motorului, inginerii au anuntat ca acesta dezvolta acum 281 CP si 424 Nm, iar respiratia sa a fost imbunataita prin instalarea unui nou sistem de evacuare, cu tevi de 5 cm diametru.

Nici trenul de rulare nu a scapat de “tratament”, suspensia fiind modificata de specialistul Murray Cote, omul responsabil de tuning-uri similare pe mai toate masinile de raliu si de circuit din campionatele de motorsport australiene.

Arsenalul sportiv a mai fost completat cu jantede 19 inch BBS ce umplu complet bosajele ultralate, iar masina a fost vopsita, cu exceptia acoperisului negru, intr-o culoare rosie aprinsa. Sa nu va mirati daca o sa vedeti printre vedetele viitorului NFS…
Vizualizari: 1031