rss

Williams vrea pachetul majoritar la Williams Hybrid Power

  1. 16/02/2010
  2. Tags: Williams f1, Williams Power Hybrid
    Vezi toate fotografiile (1)

    Williams si-a facut publica intentia de a cumpara o "felie" mai mare din compania care a dezvoltat sistemul KERS pe care l-a folosit in 2009 si la care detine, deja, 40% din actiuni.

    Desi FOTA a interzis folosirea sistemului de recuperare a energiei in 2010, britanicii intrevad un mare potential in propulsia hibrida si doresc dezvoltarea acestei afaceri. Si au de ce: unitatea a fost montata pe noul Porsche 911 GT3 R Hybrid si va ajunge in curand si la Jaguar si Land Rover, brand-uri aflate sub umbrela Tata Motors. Si potrivit oficialilor Williams, tehnologia va putea fi aplicata in viitorul apropiat si autobuzelor, trenurilor si vaselor, urmand ca o parte din profit sa ajute la mentinerea pe linia de plutire a echipei de Formula 1.

    Povestea de dragoste dintre Williams si tehnologia hibrida dateaza din 2008, cand team-ul britanic a cumparat 40% din Automotive Hybrid Power, redenumind-o Williams Hybrid Power. "Speram ca va deveni o mare afacere", a explicat Adam Parr decizia de a achizitiona un pachet majoritar.

    Vizualizari: 1096