rss

WRC: pilotii Citroen Raikkonen si Sordo se "incalzesc" in Raliul Arctic

  1. 25/01/2010
  2. Tags: Arctic Lapland Rally, C4 WRC, Citroen, dani sordo, Kimi raikkonen, raliuri, Wrc
    Vezi toate fotografiile (2)

    Citroen Racing Technologies va inscrie in Raliul Arctic din Laponia (28-30 ianuarie) doua modele C4 WRC, care vor fi pilotate de echipajele Kimi Raikkonen/Kaj Lindstrom si Dani Sordo/Marc Marti.

    Programat cu doar doua saptamani inaintea Raliului Suediei, cursa din Laponia reprezinta oportunitatea ideala pentru Citroen sa testeze masinile in conditii similare cu cele pe care le vor gasi in prima etapa din sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC).

    In ceea ce-l priveste pe Raikkonen, finlandezul va avea foarte multe lucruri noi de descoperit la prima sa cursa oficiala pentru Citroen. „Am avut ocazia sa ma familiarizez cu modelul C4 in cadrul unei sesiuni de teste organizata pe pista de langa sediul Citroen Racing”, a spus fostul campion mondial de Formula 1. „Acest raliu este oportunitatea perfecta pentru mine sa lucrez cu echipa in conditii de cursa si sa adun cat mai multa experienta. Am concurat aici si anul trecut impreuna cu navigatorul meu Kaj Kindstrom, iar traseul este cam acelasi ceea ce ne va fi de mare ajutor".

    Pentru Sordo, aceasta va fi prima cursa dupa o pauza de trei luni. „A trecut foarte mult timp, de la sfarsitul lunii octombrie si pana acum, si abia astept sa iau din nou startul intr-un raliu”, a spus spaniolul. „Pana acum nu am luat startul decat in cinci raliuri pe zapada si gheata. Cu cat voi parcurge mai multi kilometri aici, cu atat voi fi mai competitiv in Raliul Suediei. Imi place sa pilotez pe gheata, dar cred ca am nevoie de mai multa experienta pentru a-i ataca pe pilotii de top pe aceasta suprafata. Anul acesta avem o singura etapa de iarna in calendar si tocmai de aceea vreau sa fiu cat mai bine pregatit”.

    La randul sau, managerul echipei Citroen Racing Technologies, Benoit Nogier, a declarat: "Aceasta experienta este utila atat pentru echipa, cat si pentru fiecare pilot in parte, in special pentru Kimi, care va pilota un Citroen C4 WRC cu aceleasi specificatii din mondialul de raliuri. De asemenea, tehnicienii care vor fi alaturi de el in Laponia sunt aceiasi care il vor insoti si la fiecare etapa din WRC”.

    In cele doua zile de concurs in Arctic Lapland Rally, prima etapa din Campionatul National de Raliuri al Finlandei, pilotii vor trebui sa parcurga 12 probe speciale pe zapada si pe gheata, traseul avand o lungime totala de 214 kilometri. Raliul se desfasoara foarte aproape de Cercul Polar, in inima Laponiei, acolo unde in aceasta perioada a anului soarele rasare la ora 10:00 si apune in jurul orei 15:00, iar temperatura medie este de -20°C.

     

    Vizualizari: 1422
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »